Kauneus & Terveys

Flirttailua vai ei? Näin tunnistat flirtin


Joskus flirttailua ei voi olla huomaamatta, kun taas joskus pelkäksi ystävälliseksi käytökseksi tarkoitettu ele tulkitaan väärin. Psychology Today kuitenkin kertoo muutaman seikan, joista flirtin tunnistaa.
Teksti Mika Luosujärvi
Kuvat Thinkstock

Ensinnäkin flirttailusta muutama fakta. Se on synonyymi kiinnostumista ilmaisevalle viestinnälle, jolla vältetään täystyrmäys. Ihminen tunnustelee mahdollisuuksiaan viehättävään ihmiseen, ja epäviehättäville emme flirttaile. Toisin sanoen: flirttailu on merkki siitä, että sinua pidetään ulkoisilta avuiltasi viehättävänä.

Lue myös: Oudot asiat, jotka naisessa viehättävät miestä

Olemme kaikki huonoja tunnistamaan flirttailun

Toiseksi, miehet ja naiset ovat molemmat yhtä huonoja tunnistamaan flirttiä. Tutkimusten mukaan suurimmaksi osaksi me emme edes huomaa sitä jutellessamme meille entuudestaan tuntemattoman henkilön kanssa. Tänä vuonna julkaistun tutkimuksen mukaan vain 18 prosenttia naisista huomasi flirttailun. Miehillä luku oli 36 prosenttia.

Näihin lannistaviin faktoihin pohjaten neuvot flirtin huomaamisesta eivät välttämättä tee sinusta asiantuntijaa, mutta joka tapauksessa:

1. Flirttailussa käytetään paljon non-verbaalista viestintää

Hymyily, eteenpäin nojautuminen ja koskettelu kertovat enemmän kuin tuhat sanaa.

Lue myös: Näin naiset flirttailevat

2. Siviilisäätyyn tai seksiin liittyvät tiedustelut

Harvemmin flirttiin kuuluu suora seksuaalinen ehdottelu, ja yleisemmin tiedustellaankin henkilön parisuhdestatusta kiertelevillä kysymyksillä.

3. Ota huomioon paikka

Flirttailua tapahtuu tutkimusten mukaan enemmän paikoissa, joissa lähestyminen on helppoa, joissa tarjoillaan alkoholia ja joissa pystytään ryhmittymään yhteisten kiinnostusten kohteiden perusteella.

4. Flirttailutapa kertoo ihmisestä jotain

Esimerkiksi varovainen ja perinteinen silmäpeli kertoo usein introverttiudesta ja leikkisä flirtti ekstrovertistä henkilöstä.

Lähde: PsychologyToday

Lue myös:

Milloin flirttailu menee yli? – 9 varoitusmerkkiä

Flirttaile, mutta älä tee näitä virheitä

Nämä asiat mies käsittää naisessa väärin

Julkaistu: 20.8.2014