Esko Eerikäinen ja Spekti: Tämä on suhteessa tärkeintä

Esko Eerikäinen ja Spekti: Tämä on suhteessa tärkeintä
Radiojuontaja Esko Eerikäinen ja rap-artisti Spekti paljastavat, mitä ovat oppineet parisuhteistaan. Millaisista yllätyksistä miehet pitävät?
Julkaistu 26.1.2016

– Minulle parisuhteen tärkein ja keskeisin oppi on yhteiselon helppous. Parisuhteen ei tarvitse olla jatkuvasti räiskyvää elokuvarakkautta. Riittää, kun kaksi ihmistä muodostaa arjessa toimivan tiimin ja kummatkin haluavat samoja asioita. Suhteen pitää tehdä kumpikin onnellisemmaksi kuin mitä he olisivat ilman toisiaan, Spekti eli Samuli Huhtala toteaa.

Esko Eerikäisen mielestä ei kannata jäädä suhteeseen, jos kummatkin haluavat eri asioita.

– Olen oppinut, että kannattaa lähteä ajoissa rikospaikalta. Olin viime vuoden alussa parisuhteessa ja muutimme nopeasti yhteen. Suhde tyssäsi alkuunsa, kun ilmeni, että puoliso halusi naimisiin ja lapsia. Siis asioita, joita olin jo kokenut. Halusin olla rehellinen ja kerroin, etten ollut valmis lupaamaan niitä, ainakaan heti.

Esko olisi halunnut edetä hitaammin. Kumppani kuitenkin halusi päättää suhteen.

– Jos luovuttaa niin alussa,  miten sitten tulevaisuudessa olisi sujunut tiukoissa tilanteissa.

Hänen mielestään suhteisiin ei enää sitouduta ja annetaan helpommin periksi. Hän uskoo sosiaalisen median houkutusten vaikuttavan asiaan.

– Jotenkin on mennyt vähän usko parisuhteisiin. Enää ei tarvitse nähdä vaivaa samalla tavalla kuin ennen. Ihmiset ovat entistä kärsimättömämpiä. Laitat vaan viestiä ja pyydät toista kylään, Esko lisää.

Ei ne suuret vaan pienet teot 

Romanttiset teot ja niiden vastaanottaminen eivät ole itsestäänselviä.

– Tykkään huomioida kumppania yllätyksillä. Olen ehkä järjestänyt liikaa ja liian isoja juttuja, koska jossain vaiheessa yllätyksellisyys katosi ja ne muuttuivat itsestäänselviksi, Esko kertoo.

Nyt sinkkumiehenä Esko keskittyy tyttäreensä Victoriaan. Hänen mielestään lapsen reagointi yllätyksiin on vilpittömämpää ja aidompaa kuin naisten.

– Itse olen tosi vaivaantunut ja hämmentynyt isoista yllätyksistä, vaikka ne kivoja ovatkin. Pienemmät, arkisemmat jutut, kuten hyvä ruoka, viini ja elokuva kotona, riittävät mainiosti, Esko lisää.

Järkevät teot ovat Spektin mielestä romanttisia. Hän ei koe olevansa hyvä täyttämään elokuvateollisuuden antamaa kuvaa romantiikasta.

– Olen surkea stereotyyppisessä romantiikassa. Olen suhteessa enemmän järki- kuin tunneihminen. Päivittäinen huomioonottaminen on juttuni. Pidän romanttisena tekona myös sitä, että en paljasta parisuhteen yksityiskohtia muille. Laitan toisen tunteet oman etuni edelle.

– En suorastaan huumaannu romanttisista eleistä itseäni kohtaan, mutta suhtaudun niihin kunnioittavasti, koska ne merkitsevät paljon toiselle, Spekti tuumaa.

Kommentoi »