Terve.fi

Botox helpottaa polvikipua kiehtovalla tavalla

Botox helpottaa polvikipua kiehtovalla tavalla
Botox auttaa lonkan ja pakaran lihaksia toimimaan samalla teholla.
Julkaistu 4.4.2016

Jos kärsit polvikivuista, apu voi löytyä yllättäen Botox-ruiskeesta, kertoo Time.

Uudessa tutkimuksessa Imperial College Londonin tutkijat tarkastelivat ihmisiä, jotka kärsivät aktiivisille liikkujille tyypillisistä polvikivuista. Tutkijat havaitsivat, että kun näiden ihmisten lonkassa sijaitsevaan leveän peitinkalvon jännittäjälihakseen ruiskutettiin Botoxin kaltaista ainetta, minkä jälkeen seurasi kolmen kuukauden fysioterapiajakso, 69 prosenttia potilaista ei tarvinnut enää hoitoa polveensa.

Vahvista selkälihaksiasi

Polvikirurgi Sam Churchin mukaan leveän peitinkalvon jännittäjälihas on yliaktiivinen, kun taas keskimmäinen pakaralihas on aliaktiivinen. Tästä syystä reiden ulkoreunaan muodostuu kireyttä, joka hiertää polvea ja aiheuttaa polveen kipua.

Kun lonkan lihaksiin ruiskutettiin Botoxia, ne menivät ikään kuin pois päältä ja keskimmäisestä pakaralihaksesta tuli vahvempi. Kun lonkan lihakset palasivat toimintaan, sekä ne että keskimmäinen pakaralihas toimivat samalla teholla sen sijaan, että toinen olisi ollut toista heikompi.

Churchin mukaan tämä tarkoittaa sitä, että aktiivisten ihmisten pitäis muistaa vahvistaa myös selkäänsä, koska usein ihmisten selät ovat hyvin heikkoja verrattuna muihin alueisiin.

Lähde: Time

Kommentoi »