Kauneus

Blondi valloittaa - näin värjäät hiukset trendikkään vaaleiksi luonnollisella tyylillä!

Bottle blonde on tämän hetken kuumin hiustrendi. Katso raikas hiusmuutos!

Teksti Meeri Mäntylä
Kuvat Meeri Mäntylä
8.8.2016

Jos hiusten vaalennus kiinnostaa mutta suosit luonnollista tyyliä hiusvärissäsi, kannattaa katsoa tämä raikas hiusmuutos!

Kuluneen kesän ja tulevan syksyn suurimpia trendejä on reilusti vaalennettu tukka, josta viimeisimpänä villiintyi Taylor Swift. Trendi viedään pisimmälle vaalentamalla koko pää kerralla. Tästä tuleekin nimitys bottle blonde, joka viittaa kotona kaupan purkista tehtävään vaalennukseen.

Koko pään vaalennus on kuitenkin raju käsittely sekä hiuspohjalle että hiuksille, eikä kokovalkoinen pehko välttämättä ole se kaikista imartelevin kasvoja vasten. Fiilistä voikin hakea tekemällä reilusti raitoja ja pitämällä sävyn samalla puhtaana ja kirkkaana. 

Oma hiusväri raikastuuu vaalentamalla

Nealla oli lähtötilanteessa pitkälle kasvanut oma tyviväri, jonka raidoittamisesta oli raskauden ajaksi luovuttu.

Odotusajan muuttama hormonitoiminta oli myös tummentanut omaa hiusväriä jopa asteen verran, joten nykyinen ilme alkoi tuntui melko tummalta ja tunkkaiselta. Raikastusta lähdettiin hakemaan vaalennustrendistä, kuitenkin luonnollisella linjalla pysyen.

Balayage-tekniikalla pehmeä tyvikasvu 

Reilu vaalennus lähes koko päähän ilman vaalennusaineen osumista hiuspohjaan onnistuu helpoiten vapaan käden raidoilla eli balayage-tekniikalla. Tyypillisesti balayage-raitoja laitetaan vain osaan hiuksista ja tyveen jätetään paljon omaa tummempaa väriä näkyviin.

Kun lopputuloksesta halutaan huomattavasti vaaleampi, raitoja tehdäänkin paksulti ja paljon, kaikkialle hiuksiin. Koska vapaalla kädellä tehtävät raidat maalataan tyveen pehmeästi, tyvikasvu säilyy edelleen pehmeänä ja se näyttää kasvaessaan vain hyvältä.

Nean vaaleampi ilme näyttää raikkaalta ja kevyeltä! Koska vaalennuksen mukana käytettiin Olaplexia (hiuksen kuntoa parantava kampaamokäsittely), vaaleat kutrit säilyivät kiiltävinä ja kunnoltaan moitteettomana.

Luonnollinen tyvi

Vaalennettujen hiusten luonnollinen ilme piilee siinä, että hiusten pituuksiin jää tummempia sävyjä, jotka elävöittävät hiusta ja saavat sen näyttämään runsaammalta. Näin ollen myös tyvikasvulle löytyy hiusten seasta “väripari”, joka saa tyven näyttämään hiustyyliin sopivalta ja tarkoitukselliselta.

Vaikka Bottle blonde -termi viittaakin kotivaalennukseen, kannattaa ehdottomasti hakeutua kampaajan penkkiin, mikäli haaveilee hiuksiinsa vaaleampaa sävyä. Vaalennusaineet aiheuttavat herkästi reaktioita hiuspohjaan ja onnistunut raidoitus vaatii ehdottomasti ammattitaitoa. Kampaajan onkin helpompi tehdä upeat, tasaisen sävyiset raidat kerralla, kuin korjailla laikkuja tai keltaisia osioita. Kampaajilta löytyy myös hoitokäsittelyjä, joiden ansioista vaalennus on hellävaraisempi ja hiukset pysyvät upeina käsittelyn jälkeenkin.

Hiusmuutoksen teki kampaaja Meeri Mäntylä. Tutustu Meerin hiusaiheiseen blogiin I´d rather hair you now.

Lue lisää
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi