Kauneus ja Terveys

Anna unelmillesi siivet

Anna unelmillesi siivet
Onko sinulle jokin pieni tai suuri unelma, jonka toteuttamista olet mahdollisesti jo pitkään harkinnut? Mitäpä jos alkaisit ruokkia unelmaasi ja alkaisit tehdä jotakin asian hyväksi?
Julkaistu: 28.7.2015

Unelmat ja haaveet

Olet varmaankin huomannut ympärilläsi henkilöitä, joilta näyttää onnistuvan kaikki mihin he ikinä ryhtyvätkään. He toteuttavat unelmiaan tuosta noin vain. He menevät elämässään eteenpäin intoa pursuen. Tai näin sinusta tuntuu ja näyttää. Onko näillä ihmisillä jokin salainen ase unelmiensa toteuttamiseen?
Uskon, että meillä jokaisella on joitakin salaisia haaveita, joiden toivomme toteutuvan. Unelmien toteuttaminen edellyttää usein hyvää suunnittelua ja itsekuria. Elämän asioiden priorisointi auttaa rajaamaan ja selkeyttämään tehtäviä sekä vapauttaa tilaa uudelle. Halutessaan meistä jokainen voi pyrkiä kohti omaa unelmaa, olipa se millainen tahansa.

Anna itsellesi lupa

Arki ja unelmat tukevat toisiaan. Ne eivät siis ole toistensa vastakohtia. Unelmilla voit rakentaa tietä toisenlaiseen arkeen kuin se arki, joka sinua ympäröi tällä hetkellä. Joskus tosin on helpompi elää turvallista arkea kuin uskaltaa myöntää unelmoivansa jostakin itselle uudesta ja merkityksellisestä. Vaikka unelma olisi itsellesi tärkeä, voi tuntua haasteelliselta lähestyä sitä. Onko sinulle käynyt niin, että loppujen lopuksi oletkin omalla toiminnallasi sabotoinut omaa haavettasi? Haluat muutosta johonkin elämänalueeseen, mutta et kuitenkaan toimi siten, että voit saavuttaa toivomasi. Vähätteletkö unelmaasi ja ajattelet, ettei se kuitenkaan toteudu? Oletko ajatellut, ettei kannata edes yrittää? Luovutko unelmastasi liian herkästi?
Unelma ja haave voi olla pieni tai suuri. Se voi olla rakkaan löytäminen, työpaikka, opiskelupaikka, painonpudotus, uuden harrastuksen aloittaminen, lomamatka tai jokin muu. Jokaisella on omat unelmansa ja kiinnostuksen kohteensa. Kuulin juuri, että eräs minulle läheinen henkilö on viisi vuotta haaveillut hänelle tärkeästä asiasta. Nyt hän oli valmis siirtymään eteenpäin. On hienoa, että myös sinä uskallat tarttua uusiin haasteisiin ja kuuntelet oman sisimpäsi hiljaista pyyntöä. Kirjoita unelmistasi, anna niille siivet. Vaikka unelma tuntuu aluksi kaukaiselta haaveelta, se tulee konkreettisemmaksi, kun annat sille aikaa sekä ajatuksissasi että konkreettisesti toimimalla.

Miten eteenpäin?

Sinulla on vapaus ja vastuu omista unelmistasi. Vastuun ottaminen tarkoittaa sinulle myös kykyä tehdä omaa elämääsi koskevia päätöksiä. Usein olosuhteet tekevät unelman toteuttamisen haasteelliseksi. Kyse on siitä, miten itse kykenet raivaamaan tietä omanlaiselle elämälle. Samalla otat vastuun omasta elämästäsi, unelmastasi ja läheisistäsi. Kun kerrot haaveistasi lähipiirille, voit yllättyä, miten paljon saatkaan heiltä tukea.
Kohti unelmaa lähteminen edellyttää luottamusta. Tarvitset uskoa siihen, että sopivat palaset loksahtavat paikoilleen, kun on sen aika. Ole kärsivällinen. Kaikki on hyvin jo nyt, tästä on hyvä jatkaa. Elämä kantaa. Sinulla on jo kaikki se, minkä avulla pääset eteenpäin kohti unelmaasi. Ruoki luottamusta, asiat järjestyvät. Kaikki on mahdollista, kun uskot niin.
Anna unelmillesi ja haaveillesi tilaa elämässäsi. On tärkeää vaalia ja toteuttaa omia unelmiaan. Etene pienin askelin kohti toivottua lopputulosta. Askeleesi kohti unelmaa on välillä reipas ja varma, mutta toisinaan hyvinkin haparoiva ja lyhyt. Kaikesta huolimatta pidä unelma mielessäsi ja valitse sopivat askeleet tavoitetta kohti. Olet oikealla tiellä.
Kirjoittaja on kasvatustieteiden maisteri ja LCF Life Coach.
Lue myös:
Kommentoi »