Kauneus & Terveys

Anna Perho ja kuntosalien vakiohahmot


”Jade on ansainnut kroppansa sillä, että syö päivässä yhden cashewpähkinän." Tunnetko tyypin?
Teksti Anna Perho
Kuvat Satu Kemppainen

“Olen käynyt eri kuntosaleilla viidentoista vuoden ajan. Kavalkadiin mahtuu nuhruisia äijäsaleja, tyylikkäitä naisten saleja, kalliita luksussaleja ja ihan tavallisia perussaleja.Rehellisyyden nimissä todettakoon, että olen vieraillut luksussalilla tasan kerran, Los Angelesissa Sunset Stripin varrella. Toivoin näkeväni Gwyneth Paltrow’n. Sen sijaan salilla vilisi wanna be -elokuvatähtiä, jotka saattoi illalla tavata läheisen hampurilaispaikan kassalta.Olivatpa seinät tai konsepti millaiset tahansa, jokaiselta salilta löytää seuraavat neljä tyyppiä.

Perus-Liisa tekee rutiinisuoritukset 

Liisa on nainen, jonka ­näet joka kerran käydessäsi salilla mutta et tunnistaisi häntä kaupungilla.Liisa on hankkinut kuntosalikortin kahdeksan vuotta sitten ja käynyt siitä lähtien suosituksen mukaiset kolme kertaa viikossa jumppaamassa ja treenaamassa.Liisa kokeilee kaikkia salin uutuuksia mutta palaa aina alkuvillityksen jälkeen stepperille ja Zumbaan. Liisalle liikkuminen on arkinen tapahtuma siinä missä saunan lämmittäminen tai kaupassa käynti.Hän tulee salille, tekee rutiininsa eikä odotakaan, että mikään hänen fyysisessä olemuksessaan tai olossaan juuri muuttuisi.Kansanterveyslaitos rakastaa Liisaa.

Vaatimattomat: Mummu ja pappa 

Mummu ja pappa ovat seniorikansalaisia, jotka pitävät esimerkillisesti huolta omasta kunnostaan.He ovat salin ainoat asiakkaat, joiden lenkkitossuissa ei ole neonväriä tai jotka eivät ryntää päivittämään Heiaheiaa heti, kun harjoitus päättyy.He hymyilevät ja ryhtyvät mielellään juttusille vaikkapa silloin, kun olet juuri tekemässä jalkakyykkysarjaa.Jos mummulta tai papalta kysyy, mitä he tekevät salilla, he vastaavat: “No minä vähän voimistelen.”

Perus-Make ei juttele 

Make on mies, joka käy kuntosalilla kuntoillakseen, ei jutellakseen. Hän tuijottaa eteensä näkemättä mitään ja lataa poikkeuksetta hieman liikaa painoja tankoon.Mielikuvissaan Make on 25-vuotias Teemu Selänne. Todellisuudessa hän on 45-vuotias perheenisä, joka palkitsee itsensä rankan treenin jälkeen ylimääräisellä kymmenellä minuutilla salin saunassa.Siellä saa olla rauhassa perheeltä.

Fitness-Jaden tiivis kroppa 

Salin cooleimmat tossut omistaa Jade – nainen, johon tiivistyvät kaikki ne ennakkoluulot, joita ei niin tiivis­kroppaisilla ihmisillä on saleja kohtaan.Jade on nuorehko, erittäin kaunis ja erittäin kurinalainen treenaaja, jonka käsivarteen on viritetty iPhone.Jade on ansainnut kroppansa kovalla työllä ja sillä, että hän syö päivässä yhden cashewpähkinän sekä hieman rahkaa. Hänen mukanaan on usein poikaystävä, joka näyttää Scandinavian Hunkilta.Yleinen luulo on, että saleilla on pelkkiä jadeja, mutta todellisuudessa he ovat huojentavan pieni vähemmistö.Huojentavan siinä mielessä, että me ei niin tiiviskroppaiset emme erotu joukosta.Joten sekaan vain, tyyppi!"

Lue myös: 

Anna Perho: Naisen tärkein meikki

Anna Perho: Nukahdan lääkärin määräyksestä

Anna Perho ja rauhoittumisen turhuus

Julkaistu: 14.4.2014