8 helppoa vinkkiä: näin ehkäiset ryppyjä

8 helppoa vinkkiä: näin ehkäiset ryppyjä
Ihon – erityisesti kasvojen – rypyt ovat useimpien naisten mielissä suuria vihollisia. Rypyt yhdistetään vanhenemiseen ja niiden syntymistä halutaan torjua ja viivästyttää. Mutta miten?
Julkaistu 25.6.2015

Mikäli ei halua kiristää naamatauluaan kirurgisilla toimenpiteillä, vaihtoehdoiksi jäävät elämäntapoihin ja –tyyleihin liittyvät tekijät, joiden avulla voi pyrkiä ehkäisemään ryppyjen kehittymistä luonnollisesti.

Tässä onkin Amerikan Dermatologian akademian (American Academy of Dermatology) tarjoamia vinkkejä ihon hoitoon ja ryppyjen ehkäisyyn:

1. Puhdista, hoida ja ehkäise 

Akademian mukaan ei saisi kulua 12 tuntia, etteikö iholle laittaisi jotain hoitotuotetta.

2. Käytä aurinkovoiteita 

Aurinkovoiteita tulisi käyttää myös talvella, sillä lumi heijastaa ultraviolettisäteilystä jopa 90 prosenttia. Auringonsäteiden välttely ehkäisee ryppyjen kehittymistä, kuten myös ikäläiskien ja ihosyövän syntymistä.

3. Käytä kosteusvoidetta oikein 

Talvisin kosteusvoide tulisi levittää heti suihkun jälkeen.

4. Älä käytä liikaa eri tuotesarjoja 

Käytä vain yhtä tai maksimissaan kahden eri tuotesarjan tuotteita ihonhoidossa samaan aikaan.

5. Kallis tuote ei ole aina halpaa parempi 

Amerikan Dermatologian akademia varoittaakin tuotteista, joihin on lisätty hajusteita, jotka voivat johtaa iho-ongelmiin.

6. Ota hyöty irti tuotteista, jotka toimivat usealla tavalla 

Esimerkiksi kosteus- tai huulivoide, jossa on myös UV-säteitä torjuvia ominaisuuksia, ovat harkinnan arvoisia.

7. Panosta oikeisiin ikääntymistä ehkäiseviin tuotteisiin 

Kun ostat anti-age-tuotteita, etsi tuoteselosteesta merkintöjä A-vitamiinista ja alfa-hydroksihapoista (käytetään myös merkintätapaa α-hydroksihappo), joilla on iholle suotuisia vaikutuksia.

8. Tupakka vahingoittaa – monipuolinen ruokavalio ravitsee ihoa 

Ihon hyvinvointiin vaikuttavia tekijöitä ovat myös tupakointi sekä ruokavalio. Tupakointi heikentää ihon pintaverankiertoa ja aineenvaihduntaa sekä vähentää ja huonontaa ihon kimmoisuuden ja kiinteyden kannalta tärkeitä valkuaisaineita – elastiinia ja kollageenia. Se myös tekee ihosta harmaan ja kalpean. Tutkimusten mukaan naisilla, jotka ovat polttaneet 25 vuoden ajan noin 20 savuketta päivässä, oli 5-kertainen määrä ryppyjä tupakoimattomiin verrattuna.

Terveellisestä ja monipuolisesta ruokavaliosta ihminen – ja iho – saa kaikki tarvitsemansa vitamiinit ja ravinteet. Jos haluaa kuitenkin varmistaa ihon hyvinvoinnin, A-vitamiinin ohella kannattaa panostaa C- ja E-vitamiinipitoisten ruokien nauttimiseen.

C-vitamiinia saa hyvin esimerkiksi sitrushedelmistä, mustaviinimarjoista sekä perunasta. E-vitamiinia saa puolestaan kokojyvävalmisteista, munankeltuaisesta ja parsakaalista. Mikäli A-vitamiininsa haluaa saada muualta kuin kosteusvoidepurkista, kannattaa kääntää katseet porkkanaan, vihreisiin ja keltaisiin kasviksiin ja maitovalmisteisiin.

+ 1 Kauneusleikkaukset kauhistuttavat 

Jos ihon kunto huononee ja ryppyjä syntyy, eikä niiden tuloa pysty estämään, on olemassa myös ei-kirurgisia kauneusoperaatioita, jotka saattavat sopia joillekin. Muun muassa laserkuorinnasta on moni henkilö löytänyt piristystä ilmeeseen ja iho-ongelmiin.

Kommentoi »