Terve.fi

Seksiä ei parisuhteessa tarvitse harrastaa joka päivä

Seksiä ei parisuhteessa tarvitse harrastaa joka päivä
Seksi ja parisuhde: Haluttomuus on usean suomalaisen naisen ongelma. Mutta ongelmista puhutaan liian harvoin. Naistentautien erikoislääkäri ja seksuaaliterapeutti Pirkko Brusila kertoo Helsingin Sanomissa, että naisilla on liikaa suorituspaineita elämän eri osa-alueilla, myös seksissä. Lue lisää.
Julkaistu 21.2.2015

Parisuhteessa ei tarvita seksikiintiötä. Haluttomuus on usean suomalaisen naisen ongelma. Mutta ongelmista puhutaan liian harvoin. Naistentautien erikoislääkäri ja seksuaaliterapeutti Pirkko Brusila kertoo Helsingin Sanomissa, että naisilla on liikaa suorituspaineita elämän eri osa-alueilla, myös seksissä.

Brusilan mukaan lehtien seksijutut saavat monen naisen mielen matalaksi.

- Se, että ihminen haluaisi herkeämättä seksiä koko aikuiselämänsä ajan, on myytti. Rakastuneiden kanitteluvaihe ei kestä koko elämää. Kun ihastumisen huuma hälvenee, mielenhäiriö menee ohi ja elämä palaa normaaliksi, lääkäri kertoo Helsingin Sanomille.

Seksiä ei tarvitse harrastaa päivittäin, eikä edes kahta kertaa viikossa.

Brusila kertoo, että apuvälineitä seksiin löytyy. Jotkut käyttävät silloin tällöin lasin viiniä halujen nostamiseen, toiset taas ottavat leikkeihin mukaan liukasteet. Nekään eivät kuitenkaan auta, jos ongelma on suurempi, kuten esimerkiksi masennus.

Jo pelkkä masennus vie seksihalut eikä masennuslääkkeistäkään varsinaisesti apua ole, vaan usein tilanne jopa huononee lääkkeiden käytön aloittamisen jälkeen. Masennus tulisi siis hoitaa ensi tilassa, minkä jälkeen voi keskittyä erotiikkaan. Lisäksi tulisi muistaa, että seksi on muutakin kuin yhdyntää.

- Yhdyntä ei ole ainoa tapa toimia, seksiä voi harrastaa muillakin tavoilla. Seksi on hellyyttä ja leikkiä, ei mikään suoritus, Brusila muistuttaa.

Lähde: HS.fi

Lue lisää:

Kommentoi »