Terve.fi

Mies, haiseeko alapää? 4 vinkkiä ongelman ratkaisemiseksi

Mies, haiseeko alapää? 4 vinkkiä ongelman ratkaisemiseksi
Nivusten ja sukuelinten alue on oiva paikka pahan hajun kehittymiseen. Hiki, elimistön omat bakteerit ja huono hygienia hengittämättömien vaatteiden alla ovat pettämätön yhdistelmä.
Julkaistu 24.8.2014

Nivusten ja sukuelinten alue on oiva paikka pahan hajun kehittymiseen. Hiki, elimistön omat bakteerit ja huono hygienia hengittämättömien vaatteiden alla ovat pettämätön yhdistelmä. Onneksi Men’s Health on listannut muutamia vinkkejä alapään pesuun liittyen.

1. Liika pöheikkö

Jos annat alapääsi rehottaa luonnontilassaan, kannattaa harkita trimmeriä niin kumppanin kuin oman hygieniankin vuoksi. Liika karvoitus voi nimittäin estää ihoa hengittämästä kunnolla ja lisätä kosteutta alueella, mikä taas sopii bakteereille.

2. Pese kunnolla

Jos huomaat jo haisevasi alapäästäsi, on kunnon kuurauksen paikka. Unohda tavallinen saippua, vaan pese ensin muutama kerta vedellä reippaasti hieroen. Muista myös pestä esinahan alta huolellisesti. Jos haju jatkuu, kokeile antibakteerista saippuaa.

3. Kuivaa kunnolla

Kosteus edesauttaa hajujen syntymistä, joten kuivaa kunnolla kuivaan ja puhtaaseen pyyhkeeseen. Anna tarvittaessa alapäällesi ilmakylpyjä.

4. Käytä hengittäviä vaatteita

Esimerkiksi puuvillaiset alushousut hengittävät paremmin kuin silkkibokserit. Vältä myös puristavia alusvaatteita.

Lue lisää:

Kommentoi »