Terve.fi

Viisi tapaa nauttia tummasta suklaasta terveellisesti

Viisi tapaa nauttia tummasta suklaasta terveellisesti
Julkaistu: 15.5.2014

comin vinkit ovat juuri sinulle.

1. Smoothie toimii

Smoothieen voi laittaa tummasuklaapalojen tai -hippujen tilalle myös makeuttamatonta kaakaojauhetta. Koeta löytää puhdasta kaakaojauhetta, jossa on vielä kitkeryyttä ja sen kautta myös mahdollisimman paljon antioksidantteja mukana.

2. Muroihin tai mausteeksi

Terveelliset murot, mysli tai puuro ovat kaikki hyviä aamupalavaihtoehtoja, ja miksipä ei niitä voisi piristää suklaalla? Raasta suklaahippuja vaikkapa kuuman kaurapuuron päälle vaikkapa banaanisiivujen kera.

3. Sulata ja kaada

Sulata kaakao tilkalla kuumaa vettä ja kaada sekoitus esimerkiksi hedelmäsalaatin päälle.Kokeile myös rohkeasti suklaata kasvisten kanssa!

4. Pähkinävoin kanssa

Kuulostaa niin amerikkalaiselta kuin olla ja voi, mutta kannattaa kokeilla sekoittaa suklaata pähkinävoihin. Esimerkiksi pähkinävoi, kuivatut ja makeuttamattomat hedelmät sekä tumma suklaa muodostavat pettämättömän yhdistelmän.

5. Mausteiseen ruokaan

Ajatus saattaa aluksi kuulostaa pahalta: kuinka suklaa muka voisi toimia mausteisen ruuan kanssa? Toisaalta, onhan suklaa käytössä eteläamerikkalaisessa keittiössäkin ja sitä yhdistellään usein chilin kanssa. Kannattaa siis kokeilla.

Lähde: Health.com

Lue lisää:

Kommentoi »