Hyvinvointi

8 seksin terveyshyötyä

13.2.2014 Terve.fi

1. Seksi vähentää stressiä

Skotlantilaisten tutkijoiden mukaan niillä, jotka harrastavat seksiä, on parempi vastustuskyky stressiä vastaan.

2. Seksi vahvistaa immuniteettiasi

Hyvä seksuaalinen terveys voi tarkoittaa myös hyvää fyysistä terveyttä. Heillä, jotka harrastavat seksiä kerran tai kahdesti viikossa, on tutkimuksen mukaan korkeammat immunoglobuliini- sekä vasta-ainetasot. Immunoglobuliini voi suojata vilustumiselta ja tartunnoilta.

3. Seksi saa läskit lähtemään

Kolmenkymmenen minuutin suoritus polttaa vähintään 85 kaloria. Ei kuulosta paljolta, mutta 42 kertaa puolen tunnin sessio polttaa minimissään 3570 kaloria, mikä riittää puolen kilon laihdutukseen.

4. Seksi edistää sydämen ja verisuonien terveyttä

Jotkut vanhemmat ihmiset pelkäävät seksin aiheuttavan heille kohtauksen, mutta englantilaisten tutkijoiden mukaan asia ei ole näin. Tutkijoiden mukaan säännöllistä seksiä ei voitu yhdistää aivohalvauskohtauksiin 914 tutkitulla miehellä, joita seurattiin 20 vuotta. Tutkijat huomasivat myös, että harrastamalla seksiä kaksi kertaa viikossa tai useammin, vähenee miehillä kohtalokkaan sydänkohtauksen riski puolella verrattuna heihin, jotka harrastavat seksiä harvemmin kuin kerran kuussa.

5. Seksi vähentää kipuja

Kun oksitosiini-hormonin tuotto kasvaa, endorfiini lisääntyy, jolloin kivut vähentyvät. Joten jos sinulla on pääkipuja, niveltulehduskipuja tai PMS-oireita, seksin tuottama oksitosiini-hormoni auttaa.

6. Seksi vähentää eturauhassyövän riskiä

Säännölliset ejakulaatiot, erityisesti kaksikymppisillä miehillä, saattavat pienentää eturauhassyövän riskiä myöhemmin elämässä.

7. Seksi vahvistaa lantiopohjan lihaksia

Naisilla muutamat lantiopohjan lihasten harjoitukset hyödyttävät muutamallakin tavalla: se lisää nautintoa, vahvistaa kyseistä aluetta ja helpottaa minimoimaan pidätyskyvyttömyyttä myöhemmin elämässä.

8. Seksi auttaa nukkumaan paremmin

Aiemmin mainittu oksitosiini-hormoni orgasmin yhteydessä edistää myös unta. Ja hyvien unien on aiemmin todettu muun muassa ylläpitävän terveellistä painoa ja verenpainetta.

Lähde: WebMD

Lue lisää:

Huuliherpes vähenee – ja sukupuolitauti voi lisääntyä

Nainen, vielä sinkku? Tässä 12 syytä miksi!

Mitä haittoja silikonirinnoista voi olla?

Seksi parantaa elämää – 10 faktaa

Lue lisää
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi