Hyvinvointi

Seksi parantaa elämää - 10 faktaa

Kun olet ”sillä” tuulella, todennäköisesti viimeinen asia mikä tulee mieleesi on se, että parannat samalla omaa hyvinvointiasi. Mutta itse asiassa hyvä seksi vahvistaa immuniteettijärjestelmääsi ja ylläpitää terveellistä painoa.

Teksti Antti Voutilainen
26.6.2012 Terve.fi

Seksi tekee hyvää ruumiille monella eri tavalla, eivätkä hyödyt todellakaan ole vain hataraa kuulopuhetta. Jokainen seuraavista kymmenestä seksin tuomasta hyödystä on tutkijoiden vahvistamia.

1.Seksi vähentää stressiä. Skotlantilaisten tutkijoiden mukaan niillä, jotka harrastavat seksiä, on parempi vastustuskyky stressiä vastaan.

2.Seksi vahvistaa immuniteettiasi. Hyvä seksuaalinen terveys voi tarkoittaa myös hyvää fyysistä terveyttä. Heillä, jotka harrastavat seksiä kerran tai kahdesti viikossa, on tutkimuksen mukaan korkeammat immunoglobuliini- vasta-ainatasot. Immunoglobuliini voi suojata vilustumiselta ja tartunnoilta.

3.Seksi kuluttaa kaloreita. Kolmenkymmenen minuutin suoritus polttaa vähintään 85 kaloria. Ei kuulosta paljolta, mutta 42 kertaa puolen tunnin sessio polttaa 3570 kaloria, joka riittää puolen kilon laihdutukseen.

4.Seksi edistää sydämen ja verisuonien terveyttä. Jotkut vanhemmat ihmiset pelkäävät seksin aiheuttavan heille kohtauksen, mutta englantilaisten tutkijoiden mukaan asia ei ole näin. Tutkijoiden mukaan säännöllistä seksiä ei voitu yhdistää aivohalvauskohtauksiin 914 tutkitulla miehellä, joita seurattiin 20 vuotta. Tutkijat huomasivat myös, että harrastamalla seksiä kaksi kertaa viikossa tai useammin, vähenee miehillä kohtalokkaan sydänkohtauksen riski puolella verrattuna heihin, jotka harrastavat seksiä harvemmin kuin kerran kuussa.

5.Seksi kohottaa itsetuntoa. Perhe- ja seksiterapeutti Gina Ogdenin mukaan yksi syy, miksi ihmiset harrastavat seksiä, on tuntea itsensä hyväksi. ”Jos seksi on rakastavaa, yhdistävää ja mitä itse haluaa, se nostaa itsetuntoa”, Ogden kertoo.

6.Seksi parantaa suhdetta. Seksi harrastaminen ja orgasmit nostavat oksitosiini-hormonin tasoja, mikä helpottaa vahvan siteen syntymistä ja luottamuksen rakentamista.

7.Seksi vähentää kipuja. Kun oksitosiini-hormonin tuotto kasvaa, endorfiini lisääntyy, jolloin kivut vähentyvät. Joten jos sinulla on pääkipuja, niveltulehduskipuja tai PMS-oireita, seksin tuottama oksitosiini-hormoni auttaa.

8.Seksi vähentää eturauhassyövän riskiä. Säännölliset ejakulaatiot, erityisesti kaksikymppisillä miehillä, saattavat pienentää eturauhassyövän riskiä myöhemmin elämässä.

9.Seksi vahvistaa lantiopohjan lihaksia. Naisilla muutamat lantiopohjan lihasten harjoitukset hyödyttävät muutamallakin tavalla: se lisää nautintoa, vahvistaa kyseistä aluetta ja helpottaa minimoimaan pidätyskyvyttömyyttä myöhemmin elämässä.

10.Seksi auttaa nukkumaan paremmin. Aiemmin mainittu oksitosiini-hormoni orgasmin yhteydessä edistää myös unta. Ja hyvien unien on aiemmin todettu muun muassa ylläpitävän terveellistä painoa ja verenpainetta.

Lähde: WebMd – 10 Surprising Health Benefits of Sex

Lue lisää
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi