Terve.fi

Mies ja alapää - 4 myyttiä

Mies ja alapää - 4 myyttiä
Julkaistu 15.9.2013

Masturbointi

Päivittäinen masturbaatio alentaa sperman laatua. Pitää paikkansa, että sperman koostumus ”kevenee” säännöllisen masturboinnin seurauksena, kun siemennesteen siittiöpitoisuus on alhaisempi. Siitä ei kuitenkaan tarvitse huolestua, ellette yritä saada jälkikasvua. Lisäksi masturboinnilla on selkeitä terveyshyötyjä.

Penis ja pituus

Peniksen mitta on juhlakunnossa keskimäärin 15-20 senttiä. Pari vuotta sitten tehdyssä maailmanlaajuisessa selvityksessä suomalaismiesten peniksen keskimitaksi saatiin noin 13,5 senttiä, joten aikuisviihdemitat eivät todellakaan ole arkipäivää. Lisäksi Men’s Healthin oman selvityksen mukaan vain alle kymmenes naisista pitää miehen kokoa itse seksiä tärkeämpänä.

Pissaaminen

Myyttien mukaan rakko tyhjenee tehokkaammin miehillä, jotka virtsaavat istualtaan. Asiasta ei kuitenkaan ole varmaa tutkimustietoa ja asiantuntijoiden mukaan erot lienevät asentojen suhteen ainoastaan subjektiivisia. Kukin siis pissaatkoon missä asennossa parhaakseen näkee.

Sperma

Ei pidä väittää, että siemenneste lihottaisi, mutta sisältää se silti energiaa. Sperma on suureksi osaksi hedelmäsokeria ja entsyymejä, joten täysin energiasisällötöntä se ei ole.

Lue lisää:

Kommentoi »