Terve.fi

Mies ja alapää - 4 myyttiäMasturbointi

Päivittäinen masturbaatio alentaa sperman laatua. Pitää paikkansa, että sperman koostumus ”kevenee” säännöllisen masturboinnin seurauksena, kun siemennesteen siittiöpitoisuus on alhaisempi. Siitä ei kuitenkaan tarvitse huolestua, ellette yritä saada jälkikasvua. Lisäksi masturboinnilla on selkeitä terveyshyötyjä.

Penis ja pituus

Peniksen mitta on juhlakunnossa keskimäärin 15-20 senttiä. Pari vuotta sitten tehdyssä maailmanlaajuisessa selvityksessä suomalaismiesten peniksen keskimitaksi saatiin noin 13,5 senttiä, joten aikuisviihdemitat eivät todellakaan ole arkipäivää. Lisäksi Men’s Healthin oman selvityksen mukaan vain alle kymmenes naisista pitää miehen kokoa itse seksiä tärkeämpänä.

Pissaaminen

Myyttien mukaan rakko tyhjenee tehokkaammin miehillä, jotka virtsaavat istualtaan. Asiasta ei kuitenkaan ole varmaa tutkimustietoa ja asiantuntijoiden mukaan erot lienevät asentojen suhteen ainoastaan subjektiivisia. Kukin siis pissaatkoon missä asennossa parhaakseen näkee.

Sperma

Ei pidä väittää, että siemenneste lihottaisi, mutta sisältää se silti energiaa. Sperma on suureksi osaksi hedelmäsokeria ja entsyymejä, joten täysin energiasisällötöntä se ei ole.

Lähde: Men’s Health

Lue lisää:

Naisen ongelma: alapää alkaa haista nopeasti – Mikä vaivaa ja mikä avuksi?

Penis vaarassa – nämä vammat vievät ensiapuun

Pidä penis hyvässä kunnossa näillä ohjeilla

Näitä asioita miehet eivät kerro vaimoilleen

Julkaistu: 15.9.2013