7 vinkkiä: Näin kiharrat hiukset oikein

7 vinkkiä: Näin kiharrat hiukset oikein
Tuleeko kiharoistasi aina vääränlaiset tai latistuuko kampaus hetkessä? Vinkkiemme avulla kiharoista tulee kauniit ja kestävät.
14.12.2015

1. Koolla on väliä 

Kihartimen paksuus vaikuttaa kiharan kokoon. Kapealla kihartimella syntyy pientä korkkiruuvikiharaa, paksummalla isompaa.

Koko ilmoitetaan millimetreissä. Alle 20 mm kiharrin tekee tiukkaa kiharaa, yli 28 mm tekee loivempaa.

Pitkiin hiuksiin on helpompaa tehdä kiharoita paksulla kuin kapealla kihartimella.

Olkapäämittaisille tai lyhemmille kapea kiharrin on näppärämpi.

2. Kihartimen materiaali

Suosi turmaliinista tai titaanista valmistettuja lämpötyökaluja. Keraamiset kihartimet ja muotoiluraudat ovat myös hyviä. Nämä kaikki materiaalit lämpenevät tasaisesti ja ovat hellävaraisia hiuksille.

3. Oikea lämpötila 

Kihartimien ja muotoilurautojen kuumenemislämpötilat vaihtelevat noin 140-220 celsiusasteen välillä.

Käsittele hentoja ja hauraita hiuksia matalalla lämpötilalla. Paksut tai huonosti kihartuvat hiukset vaativat kuumempaa muotoilua.

Liian kuuma kiharrin vahingoittaa hiuksia, jos lämpötilaa ei valita oikein ja hiuksia suojata. Ennaltaehkäise vaurioita levittämällä lämpösuojasuihketta kaikkialle kuiviin hiuksiin. Kuumalta suojaamisen lisäksi ne muotoilevat hiuksia ja tekevät kiharoista kestävämpiä.

4. Vähän kerrallaan 

Hiukset on helpompi kihartaa, kun sen tekee osissa. Jaa hiukset neljään osaan ja kiepauta ne hiuslenkeillä sykeröille.  Aloita kihartaminen niskasta ja etene kohti päälliosaa.

Pitkä hiukset voi kihartaa nopeasti laittamalla ne korkealle poninhännälle ja kihartamalla vain poninhännän.

5. Kiharan muoto 

Mitä ohuempi käsiteltävä hiusosio on, sitä kiharampi kampaus. Paksusta hiusosiosta muodostuu loivempia kiharoita.

Jos haluat hiuksiin lisää muhkeutta, pidä muotoilurautaa tai kiharrinta vaakasuorassa kasvoihin nähden, kun käsittelet hiusosiota.

6. Kiharan suunta 

Kiharra kaikki hiusosiot samaan suuntaan ja harjaa auki, niin saat elegantin lainekampauksen. Rennompi tyyli syntyy kihartamalla osioita huolettomasti eri suuntiin.

7. Jäädytä ja avaa 

Älä koske hiuksiin, ennen kuin ne ovat jäähtyneet. Rauhassa viilentyneet kiharat eivät latistu. Jos haluat superkestävät kiharat, kiinnitä ne pinneillä hiusten tyveen jäähtymään.

Kun hiukset tuntuvat viileiltä, haro kiharat auki sormin tai pehmeällä harjalla. Avaamattomat kiharat näyttävät keskeneräisiltä ja kiertyvät liian suikeroisiksi.

Kiharasta tulee kestävämpi, kun sen antaa jäähtyä rullattuna.
Vasemman kuvan kiharat on harottu sormin auki. Oikeassa kuvassa ne on kammattu auki.

Kokeile: 

1. Kihartimien aatelia edustavan Ghd Curven Creative Curl Wand -keraaminen kiharrin sammuttaa virran automaattisesti puolen tunnin jälkeen. Kartionmuotoisen kihartimen paksuus on tyvestä kärkeen 28-23 millimetriä. 189 e.

2. Ainutlaatuinen Hydra Care -teknologia vapauttaa Remingtonin CI8725 PROtectkihartimesta viileää sumua, joka vähentää hiusten vahingoittumista. Kihartimen paksuus on 25 millimetriä. 69,95 e.

3. 38 millimetriä paksu Babylissin Sublim Touch Pro 180kiharrin loihtii muhkeita kiharoita. 29,95 e.

Kommentoi »