Kauneus ja Terveys

Hiuskoulu, osa 2/3 – rullaa kampaus kauniiksi

Hiuskoulu, osa 2/3 – rullaa kampaus kauniiksi
Tarrarullat ja tupeeraus eivät suinkaan ole menneen talven lumia. Harjoittele perusasiat kuntoon ja saat kampauksesi kestämään.
Julkaistu: 29.7.2009
  1. Pyyhekuivaa pesty tukka ja kuivata föönillä. Käytä sormia apuna harjan sijasta. Kuivata tukka aina ylhäältä alaspäin, jotta hiussuomut sulkeutuvat ja lopputuloksesta tulee sileä.
  2. Kuivaajan kuuma ilma tekee tukasta helposti hapsottavan, jos föönin ilmavirta suuntautuu alhaalta ylös. Viimeistele kuivaus kylmäpuhalluksella muutaman minuutin ajan.
  3. Tarrarullat pelastavat aamun. Rullaussuuntaan vaikuttaa haluamasi lopputulos. Jos käytät sivujakausta, tee jakaus ja rullaa sivut omiin suuntiinsa. Takahiusten rullaussuunta on alaspäin. Jos hiukset taipuvat taaksepäin, rullaus suuntautuu edestä ja sivuilta taaksepäin. Laita rulla lähes kuivaan tukkaan. Osion koko on sama kuin rullan leveys. Ota hiusosio, suihkuta siihen lämpösuojan sisältävää kampausnestettä, kampaa läpi ja rullaa. Kun pidät tukasta tiukasti kiinni, ja vedät hiusta ylöspäin, saat otteen jossa tukkaan tulee jännitettä. Tämä takaa hyvän tyvikohotuksen. Jos rulla on lötkösti tukassa, se ei kohota tyveä. Vaihtele tarrarullien kokoa hiuspituuksien mukaan. Pääliosaan isoimmat, sivuille ja taakse pienemmät.
  4. Suihkuta rullien päälle kampausnestettä. Föönaa rulliin lämmintä ilmaa muutama minuutti. Lämpöaktiivinen tuote napakoittaa tukkaa ja suojaa lämmön haitallisilta vaikutuksilta. Suuntaa fööni ylhäältä alas, jotta tukka ei pörröty. Anna rullien kuivua rauhassa. Hiusten paksuudesta riippuen 10–30 minuuttia riittää. Kuivata vielä lopuksi föönillä, ensin lämpimällä, sitten kylmällä ilmalla. Poista rullat.
  5. Harjaa rullat auki reilusti. Älä pelkää, että rullien tuoma kohotus lähtee pois. Satsaa hyvään antistaattiseen harjaan, joka harjautuu helposti tukan läpi. Viimeistele kampaus tupeeraamalla hiusten tyvi. Käytä apunasi piikkikampaa. Ota sentin, kahden paksuinen osio, suuntaa se ylöspäin ja liikuta kampaa tukassa ylös ja alas. Älä irrota kampaa hiuksista tupeerauksen aikana. Tupeeraa hiukset osio osiolta.
  6. Suihkuta tupeerattujen hiusten tyveen aavistus kevyttä hiuslakkaa. Harjaa ylimääräinen pörröisyys pois, jätä hento tupeeraus tyviosaan ja silota pinta harjalla.
  7. Viimeistele kampaus silottavalla tai kevyesti rakennetta antavalla hiusvahalla. Viimeistele kampaus tarvittaessa hiuslakalla.
Kommentoi »