Kauneus

Tee upea lainekampaus juhliin

Tyylikäs lainekampaus on helppo tehdä itse ja se takuulla kääntää juhlaväen katseet.

Teksti Inka Ikonen
Kuvat Tiina Virkkunen
8.7.2015

Kiharat on niin nähty, mutta laineet! Kokeile ihastuttavaa 1920-lukua henkivää lainekampausta, joka syntyy noin 20 minuutissa. Se on helppo tehdä itse, eikä kampaus lätsähdä vaan kestää läpi pitkänkin päivän.

Kampauksen tekemiseen tarvitset kamman, kiharatikun tai muotoiluraudan, lämpösuoja- ja suolasuihketta, hiuslakkaa ja hiusklipsejä tai ponnareita.

Uudella Pikana-palstalla esittelemme pikakampauksia, jotka teet vaivatta muutamassa hetkessä kiireisenä aamuna tai ennen iltarientoja. Kampaukset loihtii helsinkiläistä kauneus&komeus -kampaamoa pyörittävä Terhi Teräväinen.

Föönaa hiukset.

Suihkuta märkiin hiuksiin lämpösuojaa ja suolasuihketta. Föönää hiukset kuiviksi ja jaa ne sitten kahteen tai kolmeen osioon riippuen hiustesi paksuudesta. Kiinnitä päällimmäiset osiot klipsulla tai ponnarilla takaraivolle.

Poimi hiusosio käteesi.

Mitä isompi osio, sitä isompi kihara. Ota siis reiluhko hiusosio käteesi. Jotta saat kiharasta mahdollisimman kestävän, suihkuta osioon kevyesti suolasuihketta ja kampaa osio. Huomioi kuitenkin, ettei osio ole liian kostea, koska muuten hius ei kiharru.

Aloita kiharrus.

Jotta lainekampaus onnistuu, kaikki kiharat pitää tehdä samaan suuntaan. Kun olet päättänyt, mihin suuntaan hiuksia kiharrat, pyöritä osio kiharrustikun tai muotoiluraudan ympärille. Odota hetki ja vapauta kihara. Suihkaise kiharan päälle vielä hieman hiuslakkaa ja nosta kihara hiusklipsillä jäähtymään. Ota tämän jälkeen uusi osio ja toista vaiheet.

Ota toinen osio käsittelyyn.

Kun alimmaiset hiukset on kiharrettu, nappaa toinen osio käsittelyyn.

Jatka kihartamista.

Kiharra kaikki osiot vaihe vaiheelta. Kiharoiden tekoon menee noin 10 – 15 minuuttia riippuen hiusten pituudesta ja paksuudesta.

Avaa kiharat.

Kun kiharat ovat jäähtyneet, avaa ne sormilla haroen.

Kampaa kiharat laineiksi.

Kun olet avannut kiharat sormin, voi kammata ne laineiksi.

Viimeistele kampaus.

Viimeistele kampaus hiuslakalla ja kuituvahalla.

Valmista tuli!

Laineet aaltoilevat kauniisti ja kestävät varmasti koko päivän, kun pohjalla on hyvät muotoilutuotteet ja jaksat kihartaa ja jäähdyttää hiukset riittävän kärsivällisesti. Koko kampauksen tekoon menee aikaa noin 20 minuuttia.

Lue lisää
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi