10 meikkivirhettä, jotka vanhentavat

10 meikkivirhettä, jotka vanhentavat
Ethän vanhenna itseäsi meikillä? Keräsimme kymmenen meikkivirhettä, jotka tuovat kasvoillesi ei-kaivattuja ikävuosia.
Julkaistu 28.12.2015

Mitä tulee ikääntyvään ihoon, meikki on kaksipiippuinen juttu: oikeilla keinoilla se voi viedä kasvoilta vuosia, mutta väärin käytettynä sillä on päinvastainen vaikutus. Nämä kymmenen kohtaa paljastavat, vanhennatko itseäsi meikillä. 

1. Et käytä meikinpohjustusainetta. 

Meikinpohjustusaineen käyttäminen on tärkeää joka iässä, mutta ikävuosien kertyessä silottavan meikinpohjustusaineen rooli korostuu. Se ei ainoastaan pidennä meikkipohjan kestoa vaan se myös häivyttää ihohuokosia ja juonteita. 

2. Käytät mattapintaista ja peittävää meikkivoidetta. 

Peittävät, mattapinnan jättävät meikkivoiteet eivät sovi ikääntyvälle iholle, sillä ne korostavat kuivuutta ja ryppyjä sekä saavat kasvot näyttämään tunkkaisilta. Sinun kannattaakin valita valoa heijastava ja ohut meikkivoide, ja levittää se iholle pyörivin liikkein kabukimaisella meikkivoidesiveltimellä perinteisen littanan siveltimen sijaan. Se kätkee ihohuokoset paremmin kuin jos meikkivoiteen ”maalaisi” kasvoille alaspäin suuntautuvin vedoin.  

3. Käytät paljon puuteria tai et käytä sitä ollenkaan. 

Värillinen kivipuuteri on ikääntyvälle iholle liian tuhti tuote, joka luo helposti nukkemaisen vaikutelman. Meikkivoide kannattaa kuitenkin aina kiinnittää ohuella kerroksella väritöntä irtopuuteria, ihotyypistä riippumatta. Tällä tavoin pidennät meikin kestoa ja vähennät sen uppoamista ihon juonteisiin.  

4. Sinulla on ohuet ja harvat kulmakarvat etkä meikkaa niitä. 

Ohuet ja harvat kulmakarvat tuovat automaattisesti lisävuosia, mutta paksut ja tuuheat vievät niitä. Meikatut kulmat korostavat kasvonpiirteitä ja kohottavat kasvoja. 

Väritä harvat kulmat ihonväristäsi erottuvalla ja hiustesi sävyyn sopivalla kulmakynällä tai kulmapuuterilla. Pidennä kulmakarvojen ”häntää” tarvittaessa. Muista, että suorahkot kulmakarvat saavat silmät näyttämään roikkuvilta, mutta jos niiden korkein kohta on liian korkealla, ilmeestä tulee vihainen. 

5. Huulimeikkiisi kuuluu vain huulipunaa. 

Huulten rajat alkavat himmetä ikääntyessä, mikä saa huulipunan valumaan huulia ympäröiviin juoviin. Estääksesi tätä tapahtumasta, käytä huultenpohjustusainetta ja huultenrajauskynää – kunhan se ei ole sävyltään tummempi kuin huulipuna. Pidä mielessä, että huulten ylirajaaminen saattaa lisätä huulimeikin valumista juonteisiin.  

6. Pidät tummista, mattapintaisista huulipunista. 

Tummat värit pienentävät, piste. Se saattaa olla iloinen asia vaatteita sovittaessa, mutta huulipunaostoksilla se on huono uutinen ikääntyville huulille, jotka ovat muutenkin menettäneet täyteläisyyttään.

Siksi vaaleammat, lämpimän ruusuiset sävyt ovat parempi vaihtoehto, ja ne näyttävät hyvältä monella. 

Mikäli et kestä luopua tummista sävyistä, valitse edes huulipuna, jossa on jonkun verran kiiltoa. Kiilto heijastaa valoa saaden huulet näyttämään sileämmiltä ja nuorekkaammilta. Unohda mattapintaiset huulipunat, sillä ne korostavat kuivuutta ja juonteita. 

7. Teet rajaukset ainoastaan alaluomille tai rajaat sekä ylä- että alaluomet. 

Rajaukset pelkästään alaluomilla tekevät silmistä roikkuvan ja alakuloisen näköiset. Toisaalta, rajaukset sekä alhaalla että ylhäällä pienentävät silmiä. 

Tee siis ohut rajaus vain yläluomelle.  Vedenkestävä geelimäinen eye liner tai pehmeä silmänrajauskynä levittyy luomelle sileästi eikä suttaannu päivän mittaan. Nestemäinen eye liner ei ole hyvä valinta, koska se leviää helposti silmäluomien pieniin juoviin. 

Vinkki! Rajaamalla alaluomen sisärajan nudenvärisellä kajalilla katseestasi tulee kirkkaampi ja avoimempi. 

8. Et taivuta ripsiäsi 

Ikääntyessä ripset muuttuvat suoremmiksi ja harvemmiksi. Ripsientaivutin on sen takia tärkeä työkalu jokaisen yli nelikymppisen naisen meikkipussissa. Yhdessä ripsivärin kanssa käytettynä se avartaa katsetta paremmin kuin mikään muu. 

Vinkki! Vedenkestävä ripsiväri pitää ripset kaarevina pidempään kuin tavallinen ripsiväri.

9. Omistat tummia, puuterimaisia poskipunia tai et käytä lainkaan poskipunaa. 

Ruskeaan ja luumuun vivahtavat poskipunat tapaavat näyttää tunkkaisilta, ja poskipunattomat kasvot ovat usein valjut. Voidemainen poskipuna on puuterimaista kaimaansa parempi valinta, sillä se näyttää eläväisemmältä. Valitse lämpimiä sävyjä, joissa on ripaus vaaleanpunaista, persikkaa tai korallia.

Älä levitä poskipunaa liian alas, mikä luo roikkuvan vaikutelman. Hymyile ja taputtele poskipunaa poskiluille aloittaen korvan vierestä ja häivyttäen nenää kohti. 

Vinkki! Saadaksesi terveen, nuorekkaan hehkun, sipaise korostuspuuteria C:n muodossa kulmakarvan korkeimman kohdan yltä poskipäälle.

10. Levität peitevoidetta runsaalla kädellä. 

Peitevoiteen kanssa pätee sääntö ”vähemmän on enemmän”. Aloita valitsemalla koostumukseltaan kevyt peitevoide, joka ei korosta silmänalusten kuivuutta. Älä levitä peitevoidetta silmien ulkonurkkiin asti – muuten harakanvarpaiksi kutsutut rypyt vain korostuvat -, vaan ainoastaan lähelle silmän sisänurkkaa, missä iho on yleensä tummin.

Silmäpussit saat piiloon levittämällä ihoasi 1-2 sävyä vaaleampaa peitevoidetta ohuella siveltimellä silmäpussin reunaan, eli siihen kohtaan, missä on tummin varjo. Lukitse peitevoide ohuella kerroksella puuterilla, jotta se ei uppoa juoviin eikä ripsiväri tuhriinnu. 

Kirjoittaja Mimi Kantele on estenomiopiskelija Laurea-ammattikorkeakoulusta. Hän suoritti harjoittelujaksonsa Kauneus ja Terveys -lehden toimituksessa.

Kommentoi »