Häädä 5 vuotta pois - 10 helppoa pikakikkaa

Häädä 5 vuotta pois - 10 helppoa pikakikkaa
Korosta meikissä oikeita asioita, pidä kampaus selkeänä ja ryhti hyvänä. Lue yksinkertaiset nuorennusvinkkimme.
Julkaistu 21.5.2013

1. OHENNA MEIKKIPOHJAA 

Paksu meikkivoide tuo rypyt esiin ja vie iholta kuulauden. Käytä aikuiselle iholle tarkoitettuja seerumimeikkivoiteita, sävyttäviä päivävoiteita tai muita ohuita ihomeikkejä. Valitse tuote ihotyypin mukaan, kokeile sävy kaulalle ja tarkista se luonnonvalossa.UV-säteiden vanhentavalta vaikutukseltakin suojaavat Giorgio Armanin Maestro Fusion Make-Up -meikkivoide ja Lumenen Touch of Radiance -seerumimeikkivoide.Kun meikkivoide on ihollesi oikea, et tarvitse puuteria. Jos iho kiiltää, levitä kasvoille vähän irtopuuteria sudilla pyöritellen. Näin se ei keräänny juonteisiin ja huokosiin.

 2. MUOTOILE KULMAKARVAT 

Hyvät kulmakarvat kohottavat ilmettäsi. Mutta mikä on hyvä muoto kulmille?Tutki se näin: Oikea muoto alkaa samalta pystylinjalta nenän leveimmän kohdan kanssa. Kulmakarvat nousevat kaveten 2/3 pituudestaan, tekevät kulman ja laskevat loivasti 1/3 pituudestaan edelleen kaveten. Hännänpää asettuu viistolle linjalle, joka kulkee nenän pielen ja silmäkulman kautta ohimolle. Linjat löydät, kun panet siveltimen varren edellä mainitusti kasvoille. Älä nypi karvoja liikaa!Kulmakarvojen luontevin tummuus on sama kuin tummimmat hiuksesi. Hyvä sävy on harmaaseen taittuva ruskea. Meikkaa kulmat joko kulmakynällä tai puuterivärillä ja viistopäisellä, litteällä siveltimellä.Hyvä vinkki: harjaa karvat ensin alas ja vahvista kulmien yläreunan linja pehmeästi iholle. Harjaa kulmat takaisin oikeaan suuntaan, meikkaa kul­mien alku, täytä mahdolliset raot ja jatka häntää tarvittaessa. Pehmennä jälki luonnolliseksi harjalla. Luontevin meikkijälki syntyy saman värin kahdella tummuusasteella.Jos olet epävarma oikeasta mallista, käy värjäyttämässä ja muotoiluttamassa kulmasi, ja ylläpidä mallia itse.

3. TEE YLÄRAJAUS 

Yläripsien tyveen tehtävä rajaus avaa silmää ja pidentää ripsiä. Käytä vedenkestävää ra­jauskynää.Tee näin: Kallista päätä taakse niin, että voit katsoa ylärip­sien alapuolelle jäävää luomen osaa peilistä. Nosta luomea sormella. Piirrä raja pienin vedoin ripsien väleihin ripsien alapuolelta. Siisti vanupuikolla. Jatka rajaamista ripsien päältä ja viimeistele lopputulos siveltimellä.

4. MEIKKAA YLÄLUOMET 

Luomivärivarjostus kohottaa painavankin yläluomen.Tee näin: Pohjusta luomet luonnollisen vaalealla värillä. Tee kaareva varjostus kohtaan, joka jää näkyviin liikkuvan luomen päälle, kun katsot peiliin suoraan. Painota silmän ulkonurkkaa. Häivytä varjostus puhtaalla siveltimellä liikkuvalle luomelle ja yläviistoon kohti kulmakarvaa, niin lopputulos on huoliteltu.

5. PUNAA POSKET 

Poskipuna herättää ihon eloon ja antaa nuorekasta hehkua. Aurinkopuuteri ei korvaa poskipunaa, mutta se sopii punan alle varjostajaksi. Valitse luonnollisen sävyinen puna. Vältä kimalteita mutta älä pelkää hillittyä helmiäistä.

6. VALKAISE HAMPAAT 

Iän karttuessa hampaat tummenevat, kirjavoituvat ja heijastavat entistä vähemmän valoa. Hampaiden valkaisu nuorentaa ilmeestä ainakin viisi vuotta helposti ja turvallisesti. Tehokkainta ja turvallisinta on yhdistää hoitola- ja kotivalkaisu. Hoitolavalkaisu maksaa noin 300-500 euroa, kotivalkaisu 300-350 euroa. Vetyperoksidin pH:n on oltava neutraali eli 7, ettei se vaurioita kiillettä. Älä tilaa valkaisuaineita netistä, ellet ole täysin varma niiden sisällöstä.

7. LEIKKAUTA OTSATUKKA JA SILOITA HIUKSET 

Otsatukka nuorentaa, jos se sopii kasvonpiirteisiisi. Hyvä malli kehystää kasvot. Otsatukalla voi myös peittää juonteita.Mitä enemmän ihoon ilmestyy ryppyjä, juonteita tai värimuutoksia, sitä sileämpänä hiukset kannattaa pitää. Käytä hiusnaamioita, hiusöljyjä sekä silottavia viimeistelytuotteita ja muotoilurautoja.

8. SUORISTA RYHTI JA HYMYILE 

Näytät heti nuoremmalta, kun oikaiset selkäsi ja nostat pään pystyyn. Kumarassa kulkeminen vanhentaa ja lihottaa ketä tahansa. Hymyileminen kannattaa aina. Se kohottaa poskipäitä, innostaa mieltä, virkistää ja nuorentaa. Muista olla siristelemättä silmiä samalla kun hymyilet.

9. POISTA TURVOTUS 

Juo vettä ja liiku ulkona. Vaihda tyyny kor­keampaan. Nuku selälläsi. Haudo silmänalusia kylmillä lusikoilla. Jääkaappikylmä silmänympärysvoidekin laskee turvotusta.

10. PEITÄ VÄSYMYS 

Tummat silmänaluset yhdistetään väsymykseen, vaikkeivät ne välttämättä sitä merkitsekään.Toimi näin: Sipaise valokynää tai voidetta silmän sisä ja ulkonurkkiin sekä silmän alla tummimman varjon päälle, älä silmäpussille. Käytä va­loa heijastavaa voidetta myös nenäluulla ja poskipäillä. Silmien punoitus lähtee apteekin kirkastavilla silmätipoilla ja ihonvärisellä kajaalirajauksella.

Lue myös:

Kommentoi »