Kauneus

Näin meikkaat näyttävät ripset

Mikä yhdistää lähes kaikkia suomalaisnaisia? Ripsiväri. Nyt kerromme, kuinka valitset hyvän ripsivärin, ja kuinka levität sen oikein.

Teksti Mimi Kantele
Kuvat Fotolia
28.12.2015

Lähde ripsiväriostoksille 

Kaikki alkaa hyvästä, omiin tarpeisiin sopivasta ripsiväristä:

 • Valitse pidentävä, kapeaharjainen ripsiväri, jos ripsesi kaipaavat lisää pituutta tai sinulla on raskaat luomet. Pidentävä ripsiväri on koostumukseltaan löysää, ja se kuivuu usein kovaksi. Tavalliset pidentävät ripsivärit eivät pidennä ripsiä enempää kuin korkeintaan pari millimetriä. Pidentävä vaikutus perustuu enemmänkin siihen, että harja tekee ripsistä kaarevat ja viuhkamaisen erotellut.  
 • Jos ripsesi ovat sopivan pitkät, mutta harvat, nappaa tuuheuttava ja paksuharjainen ripsiväri. Se luo ripsiin runsaasti volyymia riippuen siitä, kuinka monta kerrosta sitä sudit. Tuuheuttavan ripsivärin koostumus on kiinteämpi ja voidemaisempi kuin pidentävän ripsivärin. 
 • Vedenkestävä ripsiväri pitää ripset kaarevina pidempään kuin vesiliukoinen, mutta valitettavan usein sen koostumus on vesiliukoista juoksevampaa, minkä vuoksi hentoripsiset joutuvat tinkimään tuuheudesta. Vedenkestävää ripsiväriä käytettäessä on järkevää pohjustaa ja puuteroida luomet, sillä se tapaa suttaantua luomille liuetessaan ihon omiin rasvoihin. Rasvoittuvista luomista kärsivän kannattaa suosiolla valita vesiliukoinen ripsiväri, jos uiminen ei kuulu päivän aktiviteetteihin.

Lue myös: Lukijat testasivat ripsivärit: Tämä voitti!

Tee alkuvalmistelut 

 1. Laita mustaa tai tummanruskeaa silmänrajauskynää niin lähelle ripsien tyveä kuin mahdollista sekä samanväristä vedenkestävää kajalia yläluomen sisärajalle, mikä tummentaa ripsirajaa ja saa siten ripset näyttämään tuuheammilta.  
 2. Mikäli ripsesi eivät pysy kaarella pelkän ripsivärin voimalla, ota ripsientaivutin apuun. Taivutus suositellaan tekemään ennen ripsivärin laittoa, mutta sen voi myös tehdä jälkikäteen äärimmäistä varovaisuutta harjoittaen.
 3. Voit käyttää ripsivärinpohjustajaa ennen ripsiväriä, sillä sen tehtävä on tuoda ripsiin enemmän tuuheutta ja pituutta. Älä turhaan pelästy valkoista väriä – se peittyy kyllä ripsivärin alle. 

Lue myös: Ripsiväriprimerit testissä: "Uskomattoman pitkät ja tuuheat ripset"

Levitä ripsiväri oikein

 1. Ota ripsiväriä harjaan kiepauttamalla sitä putkilon sisäreunoja pitkin. Vältä tekemästä pumppaavaa liikettä, mikä kuivattaa ripsivärin ennen aikojaan.
 2. Levitä ripsiväri ensin alaripsiin ja sitten vasta yläripsiin, jotta et tuhri yläluomiasi. 
 3. Tee sahaavaa liikettä ripsien tyvessä ja etene hitaasti ylöspäin samalla sulkien silmääsi hitaasti. Ripsien keskiosassa vaihda siksak-liike ylöspäin kohdistuvaan vetoon, jotta ripsien kärjet eivät sotkeennu toisiinsa. Pysäytä veto hetkeksi ripsien kärkiin työntäen niitä hellästi taaksepäin. Tämä tuo lisää kaarevuutta.
 4. Laita ripsiväriä 2-3 kerrosta. Anna ripsivärin kuivua hieman kerrosten välissä, mutta älä liian kauan, ettei ripsistä tule paakkuiset. Lisätuuheutta saat levittämällä ripsiin irtopuuteria puhtaalla ripsiväriharjalla tai vanupuikolla ripsivärikerrosten välissä. 
 5. Muista ulkonurkat! Käännä harja lähes pystyasentoon ja asettele ulkonurkkien ripset osoittamaan kaurismaisesti sivullepäin. 

Lähteet: Elle.comTerve.fiYhteishyvä.fiMakeup.allwomenstalk.comCosmopolitan.com,

 Cosmopolitan.fiWikihow.com, Ripsienpidennysten vaikutukset silmien terveyteen –opinnäytetyö

Kirjoittaja Mimi Kantele on estenomiopiskelija Laurea-ammattikorkeakoulusta. Hän suoritti harjoittelujaksonsa Kauneus ja Terveys -lehden toimituksessa.

Lue lisää
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi