Näin muotoilet kulmakarvasi oikein - 6 vinkkiä!

Näin muotoilet kulmakarvasi oikein - 6 vinkkiä!
Kulmakarvoja on niin monta kuin naisiakin - jokaisella on omat mieltymyksensä ja tyylinsä. Women’s Health haastatteli Maybellinen Maribeth Madronia, joka seuraavaksi kertoo, kuinka kulmien muotoilu ja meikkaaminen kannattaa tehdä.
Julkaistu 27.1.2016

1. Vahaaminen ei ole ainoa vaihtoehto kulmakarvoille

”Vahaaminen pyöristää kulmia, mikä voi saada kasvot näyttämään vanhemmilta” Madron selventää. Vahaamalla huolimattomasti voi lisäksi päästä kerralla eroon liian isosta määrästä karvoja, jolloin on odotettava niiden uudelleen kasvamista.

2. Nypi kulmakarvat päivittäin

Jos luulet, että kerran-pari kertaa viikossa nyppimällä homma on hoidossa, kannattaa muistaa, että päästämällä karvat kasvamaan kulmien muoto voi kadota. Toisaalta nyppimällä päivittäin esimerkiksi suihkun jälkeen muutamat kasvaneet karvat, helpottuu muodon säilyttäminen huomattavasti.

3. Käytä järkeä värien käytössä

Käytännössä ainoastaan tummatukkaiset voivat pitää myös kulmansa tummina. Jos hiuksissasi on vaikkapa vaaleita raitoja, värjää kulmat raitojen tummempien osien värisiksi. Jos hiukset ovat kauttaaltaan vaaleat, kulmat eivät voi olla. ”Henkilö, jolla on vaaleat hiukset, tarvitsee tummemmat kulmat. Tällöin kulmien tulisi olla kaikista tummimpien päästä löytyvien hiusten väriset.”

4. Älä meikkaa kulmakarvoja ensimmäisenä

Koska kulmat rajaavat kasvoja voimakkaasti, ei niitä tulisi värjätä ennen kasvomeikkiä, sillä yleensä seurauksena on paha ylilyönti. ”Jos kasvot ovat puhtaat, eikä poskilla ole väriä, kulmista tulee överit,” Madron muistuttaa. ”Kaava menestykseen: pohja, bronzer, poskipuna, kulmat ja silmät.”

5. Kannattaa käyttää muutakin kuin pelkkää kynää

Kulmiin saa hyvin rakennetta kynällä, mutta värinä kannattaa käyttää kulmapuuteria ja geeliä muodon säilyttämiseksi.

6. Siirry sisältä reunoja kohti

Kaikista loogisinta on itse asiassa aloittaa kulman meikkaaminen keskeltä, jossa karvoja on eniten. ”Siirry keskeltä varovasti kohti ulkokärkeä ja tämän jälkeen tee muutamalla hennolla kynänvedolla sisäkulmasta keskelle hieman hennompi alue, jolloin sisäkulma näyttää luonnollisemmalta.”

Kommentoi »