Terve.fi

Ylähuuli täynnä valkoisia nyppylöitä

Ylähuuli täynnä valkoisia nyppylöitä

Antti Peteri

hammaslääketieteen lisensiaatti

Antti Peteri

Kysymys:

Minulla on ylähuuleen ilmestynyt parin kuukauden aikana valkoisia n. 1-2mm halkaisijaltaan olevia näppylöitä. Näitä on arviolta reilusti päälle toistasataa.

Kävin lääkärissä näyttämässä, mutta siellä ei epäilty kyseessä olevan mitään vakavaa. Itseä nämä kuitenkin ulkonäöltään häiritsevät ja ne alkavat näkymään jo ulkopuolisillekin.

Mistähän voisi olla kyse, miten näistä pääsee eroon? Allergioita minulla ei ole.

Näytä vastaus

Vastaus:

Hei,
Kysymyksestä ei käy ilmi että onko mitään merkittäviä muutoksia muuten tapahtunut. Oletko esim ollut voimakkaassa auringonpaisteessa vastikään? Vaaleat muutokset poskien sisäpinnalla sekä huulissa voivat olla fordycen granuloita eli vapaasti väännettynä talirauhasia, jotka ovat vaarattomia. Toki hiukan voivat olla ulkonäöllisesti häiritseviä, mutta eivät vaadi toimenpiteitä. Näkemättä muutoksia on vaikea arvioida tilannetta, mikäli tilanne mietityttää on hyvä käydä näyttämässä näitä hammaslääkärissä.

yt. Antti

Julkaistu: 16.10.2017

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.