Terve.fi

Vauvan näppylät

Vauvan näppylät

Sari Metsäkivi

Perheenäiti, opettaja

Sari Metsäkivi

Kysymys:

Moikka! Minulla olisi kysymys liittyen 8kk vanhan vauvani näppylöihin.. Niitä on ollut nyt 4 päivän ajan ensin olivat pieniä valkoisia osa muuttui isoiksi punaisiksi ja sitten ympärille muodostui iso repäs pienempiä.. Laitoimme sibicort voidetta kummaa eroa en huomannut.. Kipeän tai muun oloinen vauva ei ole.. Meillä on ollut myös enterorokkoa kaverin lapsilla mutta suuhun tai käsiin ei ole meillä tullut näppylä eikä kuumetta ole.. Olisko mitään mikä tulisi mieleen tästä..

Näytä vastaus

Vastaus:

Hei, kysymykseesi on vaikea vastata. Lämmin ilma voi aiheuttaa pikkuisille kaikenlasta, esim. vaatteiden alla olevat taipeet hautuvat helposti ja saattaa aiheuttaa näppylöitä. Et tosin maininnut, millaisiin paikkoihin näppylät ovat ilmestyneet. Vauvasi voi ilmeisesti muuten oikein hyvin. Jos näppylöitä on tullut lisää, ne ovat laajentuneet ja kiusaavat vauvaa, kannattaa kyllä käydä neuvolassa näyttämässä niitä.

Julkaistu: 26.7.2016

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Kauneus ja Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla sekä terve.fi:ssä. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.