Terve.fi

Vauvan aukileen painaminen vahingossa

Vauvan aukileen painaminen vahingossa

Mia Astikainen

Terveydenhoitaja

Mia Astikainen

Kysymys:

Hei!
Vauvan aukileesta olen lukenut ja kuullut ohjeistuksen, ettei sitä tarvitse erityisesti varoa, mutta siihen kohdistuvat kovat ja terävät iskut, sekä painelu olisi haitallista.
Pukiessani vasta muutaman viikon ikäiselle vauvalleni pään yli vietävää bodya juurikin painoin kuitenkin aukileen kohdalta jotenkin vaistomaisesti ja huolimattomasti “vastaan” saadakseni tiukahkon kaula-aukon sujahtamaan vauvan pään yli. Havahduin painallukseen tuntiessani joustavan kohdan sormieni alla painuvan hetken ajan alas päin ja säikähdin sitten tietysti tajutessani sen olleen juuri aukile. Vauva ei muistaakseni itkenyt tai muuten reagoinut mielestäni tähän. Mistä voin tietää olenko nyt jotenkin vahingoittanut vauvaa tällä vahingollani?

Näytä vastaus

Vastaus:

Hei! Anteeksi, että vastaukseni on viipynyt. Vauvan aukiletta on hyvä varoa kovalta paineelta, mutta sen painamisesta vahingossa ei tarvitse olla huolissaan. Aukile on aukko kallossa ja sen alla on vielä kovahko aivokalvo suojaamassa aivoja. Sormin painamalla et voi vahingoittaa vauvan aivoja. Aukile sulkeutuu noin vuoden iässä.

Julkaistu: 18.10.2016

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.