Terve.fi

Taittovirheen laserleikkaus

silmätautien erikoislääkäri

Petri Oksman
Julkaistu: 6.1.2017

Kysymys:

Moi,

Olen 41 -vuotias mies ja kävin äskettäin vastaanotolla, jossa todettiin taittovirheet -0,50 -1,00 95 ja -1,00 ,0,50 60. Lähinäkö normaali. Laseja en haluaisi, joten taittovirheleikkaus kiinnostaisi.

Raportissa todetaan kaiken muuten olevan ok, mutta “oikealla hieman drusen papillaa”. Tästä ei vastaanotolla mitään puhetta, mitä tuo tarkoittaa käytännössä ja onko sillä estettä ko. taittovirheleikkaukselle?

Harrastelen liikuntaa ja kuntosalillakäyntiä, voiko em. diagnoosin viitaten esimerkiksi punttisalilla tapahtuvaa “ponnistelua” itselleni isoilla painoilla jatkaa normaalisti ja ilman, että sillä olisi vaikutusta lähitulevaisuuden taittovirheleikkauksen suorittamisen osalta?

Kiitokset!

Näytä vastaus

Vastaus:

Drusenpapilla ei ole este taittovirheleikkaukselle, kuntosaliharjoittelulle, tai millekään muulle asialle. Se tarkoittaa näköhermon muodon ja rakenteen erilaisuutta, eikä sillä ole käytännön merkitystä.

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Kauneus ja Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla sekä terve.fi:ssä. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.