Terve.fi

Taittovirheen laserleikkaus

Taittovirheen laserleikkaus

Petri Oksman

silmätautien erikoislääkäri

Petri Oksman

Kysymys:

Moi,

Olen 41 -vuotias mies ja kävin äskettäin vastaanotolla, jossa todettiin taittovirheet -0,50 -1,00 95 ja -1,00 ,0,50 60. Lähinäkö normaali. Laseja en haluaisi, joten taittovirheleikkaus kiinnostaisi.

Raportissa todetaan kaiken muuten olevan ok, mutta “oikealla hieman drusen papillaa”. Tästä ei vastaanotolla mitään puhetta, mitä tuo tarkoittaa käytännössä ja onko sillä estettä ko. taittovirheleikkaukselle?

Harrastelen liikuntaa ja kuntosalillakäyntiä, voiko em. diagnoosin viitaten esimerkiksi punttisalilla tapahtuvaa “ponnistelua” itselleni isoilla painoilla jatkaa normaalisti ja ilman, että sillä olisi vaikutusta lähitulevaisuuden taittovirheleikkauksen suorittamisen osalta?

Kiitokset!

Näytä vastaus

Vastaus:

Drusenpapilla ei ole este taittovirheleikkaukselle, kuntosaliharjoittelulle, tai millekään muulle asialle. Se tarkoittaa näköhermon muodon ja rakenteen erilaisuutta, eikä sillä ole käytännön merkitystä.

Julkaistu: 6.1.2017

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.