Sairaudet

Sähköhammsharja

2.11.2017 Terve.fi
Kysymys

Olen parodontiitti hoidossa, eli ikenet vetäytyneet ja tietty muuta asiaan kuuluvaa haittaa. Hammaslääkärin suosituksesta ostin sähköhammasharjan, mutta hän ei osannut juurikaan kertoa millainen sen pitäisi olla (kallis tietty) joten nuukana ostin halvimman, Oral-B Vitalityn (en tiedä saako mainostaa mutta tuollainen se on). Nyt alkaa olla harjat loppu joten kysyn, tarkoittaako tuo Vitality että sen merkkisiä harjapäitä pitäisi jostain löytää – meinaan en löydä…tällaisia olisi tarjolla: Floss Action, Cross Action, Deep Sweep, Precision Clean, Sensitive Gum Care, 3D White. Ekaksi mainituissa (eli Floss & Cross Actionissa) on komeet harjakset, mutta mun järki sanois että kun on ikenet vetäytyneet ja hammaskaulat siis paljaat, pitäsi harjan olla ns. hellävarainen. Tuo Sensitive Gum Care on kaikkein tavallisimman näköinen, olisko se hyvä?

Marketeissa on myös yleisharjapäitä joissa ei sen kummempia tietoja ole, muuta kuin että käyvät kaikkien oral-harjojen kanssa.

Mitä eroa muuten tämmöisillä s-hammasharjoilla on, muuta siis kuin hinta – eli pärjäänkö tuolla halvalla vempeleellä (siinä ei ole muuta erikoistoimintoa kuin 2 minuutin ajastus) ja käykö ylipäätään kaikki nuo em., hienoilla nimillä varustetut harjapäät tähän laitteeseen?

Varmaan hyvä keksintö tämä sähköharja mutta kuten aina, valmistajat tekevät sinänsä hyvästä asiasta kuluttajalle turhan vaikean…

terv. Lauri S.

Vastaus
Vastaaja Antti Peteri
hammaslääketieteen lisensiaatti

Hei, Olet aivan oikeassa. Ellei informaatiota ole annettu riittävän selvästi on vaikea kohdentaa hankinta oikein. Yleisesti ottaen sähköharjojen hyvyytenä voidaan pitää harjaspään liikettä. Jos harjaspään liike on kolmiulotteinen, on se tutkitusti tehokkaammin puhdistava.

Harjaspää joka soveltuu kaikille ja on ikenille ystävällinen on tuo mainitsemasi sensitive kärki.

Eli ei muuta kuin kaupoille.

Antti

Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi