Terve.fi

patteja poskissa ylähampaiden kohdilla molemmilla puolella

patteja poskissa ylähampaiden kohdilla molemmilla puolella

Antti Peteri

hammaslääketieteen lisensiaatti

Antti Peteri

Kysymys:

Moi. Olen 17vuotias jonka ylähampaiden korkeudelle posken limakalvolle on ilmestynyt patteja. Patteja on 1 oikealla ja 2vasemmalla puolella. Eivät ole kipeitä mutta näkyvät ja tuntuvat melko helposti. Haluaisin tietää mitä nämä patit ovat.

Näytä vastaus

Vastaus:

Hei,
Poskessa on luonnostaan sylkirauhasen ulostuloaukko sekä talirauhasia, jotka erottuvat yksilöllisesti. Sylkirauhasen ulostuloaukko on ensimmäisen yläposkihampaan kohdalla. Joskus purenta voi aiheuttaa poskiin purulistoja. Tähän syynä on ns. bruksaaminen eli hampaiden kova yhteenpureminen tai narskuttelu. Näkemättä limakalvomuutosta ei asiaan uskalla ottaa kantaa täydellä varmuudella. Suosittelen varaamaan hammaslääkäriin ajan.

Julkaistu: 30.1.2017

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Kauneus ja Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla sekä terve.fi:ssä. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.