Kauneus ja Terveys

Onko yrttitee turvallista?

TtM, ravitsemusterapeutti

Anette Palssa
Julkaistu: 6.5.2009

Kysymys:

Rakastan yrttiteetä ja juon sitä monta kuppia päivässä. Olen kuullut, ettei samaa yrttiteetä saisi juoda pitkiä aikoja putkeen. Onko se totta?

Näytä vastaus

Vastaus:

Jotkut yrttiteet voivat olla aika vahvoja. Etenkin luontaistuotekaupan teet, joita myydään johonkin vaivaan, voivat olla jatkuvasti nautittuna liian voimakkaita. Jotkut yrtit voivat olla suurina määrinä haitallisia maksalle, minkä takia annosmäärät kannattaa pitää kohtuullisina. Yleisesti ottaen yrttiteen juonnista ei kuitenkaan ole haittaa. Vanhan sanonnan mukaan vain annos tekee myrkyn. Varsinkin päivittäistavarakaupoista saatavia teitä, kuten kamomillateetä, voi nauttia päivittäin.

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Kauneus ja Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla sekä terve.fi:ssä. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.