Terve.fi

Ongelma polven tekonivelleikkauksen jälkeen

LL, ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri

Ville Puukka
Julkaistu 12.3.2018

Kysymys:

Hei.

Olen ikäihminen, normaalipainoinen, lihaskuntoharjoituksia harrastanut, enkä kovin raihnainen. Polveni leikattiin 24/01. PFC CR-tyyppinen artroplasia.Loppuarvionn mukaan leikkaus sujui ongelmitta. Tekonivelen lisäksi synnynnäinen valgussuuntainen virheasento korjattiin. Toipuminen on alkanut sujumaan.. KIvut ovat melkein hävinneet ja raajan liikelaajuus parantunut. Turvotusta ei enää ole.

Mutta polvi notkahtelee silloin tällöin. En uskalla jättää kävelytukea pois, koska pelkään ennen leikkausta kokemani vaivan toistuvan, eli polven pettämisen niin, että putoan maahan polvilleni .

Onko kysymyksessä hoitovirhe, vai mistä tämä johtuu? Lopputarkastus minulla on kuukauden päästä.

Vastaus:

Hei. Leikkausesta on vielä varsin vähän aikaan, ottaen huomioon tehdyn operaation suuruuden. Virheasennon korjauksen jälkeen lihaksiston täytyy tottua uuteen tilanteeseen ja siihen menee aikaa jopa useita kuukausia. Voit olla siis turvallisin mielin ja polvesi toipuminen tulee edistymään varmasti.

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Apu Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.