Terve.fi

Nukahtamislääkkeelle korvaajaa?

Nukahtamislääkkeelle korvaajaa?

Asla Kerola

työterveyshuollon ja yleislääketieteen erikoislääkäri

Asla Kerola

Kysymys:

Minulla ei ole koskaan iltaisin nukahtamisongelmia. Kuitenkin herään stressaavina aikoina yöllä klo 02-04 välisenä aikana enkä sen jälkeen saa enää unta. Vaiva on ajoittain todella vakava ja siksi työterveyslääkäri on määrännyt minulle nukahtamislääkettä otettavaksi ennen nukkumaan menoa (Zopinox). Eikö nukahtamislääkkeen sijalle ole mitään "unessapysymislääkettä" tai sellaista lääkettä jonka voi ottaa tarvittaessa vaikka klo 02 jos herään?

Näytä vastaus

Vastaus:

Hei

Jos tarvitset nukahtamislääkettä vain satunnaisesti, voi sen ottaa myös yöllä. Lääkkeen vaikutusaika on keskimäärin 4-6 tuntia. Jos heräilyä on useita kertoja viikossa niin toisena vaihtoehtona voisi kokeilla melatoniinin käyttöä säännöllisesti muutaman kuukauden ajan. On myös olemassa muita vaihto-ehtoja mutta näistä kannattaa keskustella työterveyslääkärisi kanssa.

t. Asla Kerola

Julkaistu: 18.10.2015

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.