Terve.fi

Miten nopea laihdutus vaikuttaa luihin?

Miten nopea laihdutus vaikuttaa luihin?

Marja Vanhala

FT, laillistettu ravitsemusterapeutti

Marja Vanhala

Kysymys:

Olen 156 cm pitkä nainen, ja painan 110 kg. Minulle on aina sanottu, että ainakin se hyöty lihavuudesta on että minulla on varmasti vahvat luut. Olen harkinnut uutta laihdutusmenetelmää, joka lupaa nopeat tulokset. Mitä luilleni tapahtuu, jos yhtäkkiä laihdutan 40 kg?

Näytä vastaus

Vastaus:

Laihduttaminen saattaa heikentää hieman luustoa. Riittävä D-vitamiinin, kalsiumin ja proteiinien saanti laihduttamisen aikana on tärkeää luuston kannalta. Lisäksi liikunnalla pystytään ylläpitämään luuston kuntoa laihduttamisen aikana. Lihavalle sopivia liikuntamuotoja ovat mm. uinti, pyöräily ja kuntosali. Sinulla on painoa niin paljon, että laihduttaminen on terveytesi ja toimintakykysi kannalta suositeltavaa.

Julkaistu: 7.1.2013

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Kauneus ja Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla sekä terve.fi:ssä. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.