Terve.fi

Miksi en saanut mykoplasmaan toista antibioottikuuria?

sisätautien ja keuhkosairauksien erikoislääkäri

Arja Mursu
Julkaistu 31.3.2015

Kysymys:

Olen 23-vuotias opiskelija. Minulla todettiin mykoplasma noin kuukausi sitten ja sain siihen antibioottikuurin. Tuntuu, että lääkekuurista oli apua, kuumetta minulla ei enää ole ja muutenkin olo tuntuu paremmalta. Minulla on kuitenkin edelleen lähes jatkuvaa yskää, joka haittaa esim. luennoille osallistumista. Kävin uudelleen lääkärissä, mutta en saanut uutta antibioottikuuria, mitä ihmettelen.

Näytä vastaus

Vastaus:

Mykoplasman aiheuttaman hengitystieinfektion jälkeen yskä voi todellakin vaivata viikkokausien ajan. Kyseessä on tällöin ns. infektion jälkiyskä, johon antibiootista ei ole apua. Oireen pitäisi kuitenkin pikkuhiljaa lievittyä. Mikäli näin ei tapahdu, suosittelen sinua hakeutumaan uudelleen lääkäriin, sillä pitkittyneen yskän taustalla voi olla muitakin syitä kuin vastikään sairastettu mykoplasma.

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Apu Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.