Kauneus ja Terveys

Mies petti - olisiko aika erota?

KuvatSatu Kemppainen
Julkaistu: 6.2.2019

Kysymys:

Olen ollut 25 vuotta naimisissa mieheni kanssa. Nyt on ilmennyt, että hän on pettänyt minua liiton aikana ehkä montakin kertaa. Eräs nainen soitti minulle. Mies sanoo, että se on ollut irtoseksiä, eikä ole merkinnyt mitään muuta. Hänestä on täysin selvää, että liittomme jatkuu jo lastenkin vuoksi. Hän ei halua puhua aiheesta. Minusta on vastenmielistä katsella häntä. Keskustelu ei kiinnosta minuakaan. Haluan eroon hänestä, mutta toisaalta en ole eroavaa tyyppiä. Olenko liian hätäinen? Annanko ajan kulua ja keskityn perheeseen kokonaisuutena?
Näytä vastaus

Vastaus:

Eroaminen on iso päätös, jota ei kannata tehdä hätiköidysti. Jos tunnet, ettet ole eroavaa tyyppiä ja perhe-elämä on sinusta tyydyttävää, voit antaa ajan kulua ja antaa alitajuntasi työstää oikeaa vastausta. Tärkeintä on, että olet tietoinen valinnastasi. Milloin kiinnostuksesi loppui? Oletko ollut miehestäsi kiinnostunut tähän asti, mutta pettäminen toi siihen ison särön?
ON PALJON SUHTEITA, jossa puolisot osoittavat kiinnostusta toisiaan kohtaan vasta sitten, kun huomaavat, että toinen on saanut huomiota muualta. On hyvä kysyä, mitä menettää, jos toinen tyydyttää huomatuksi tulemisen tarpeitaan muualla. Saattaa olla, että päädytte eroon. Ajankohta on kuitenkin hyvä miettiä realistisesti jo lastenkin kannalta. Eroprosessi kestää vuosia. Omat voimavarat ovat koetuksella myös käytännön asioiden hoitamisessa.
MILLAISESSA PERHEESSÄ haluat elää ja millaisen suhteen haluat? Käy keskustelua miehesi kanssa sitten, kun se tuntuu sinusta luontevalta. En kannusta puhumattomuuteen, mutta en myöskään asioiden vatvomiseen. Kannustan säilyttämään yhteyden lastenkin takia ja suuntaamaan voimavarat tulevaisuuteen.
ALA KESKITTYÄ OMAAN elämääsi. Hyvä ihmissuhde muodostuu vasta silloin, kun ihminen on löytänyt itsensä. Olitpa sitten suhteessa nykyisen miehesi kanssa tai jonkun muun kanssa. Löydä yhteys siihen, kuka olet ja kuka haluat olla. Huolehdi itsestäsi. Käy kampaajalla ja osta hyvältä tuoksuvaa kasvovoidetta. Hemmottele itseäsi. Ala kiinnittää huomiota siihen, että ympärilläsi on kaunista ja siistiä. Lue hyvää kirjallisuutta tai järjestä itsellesi voimauttava matka. Tapaa hyviä ystäviäsi ja vahvista muitakin ihmissuhteitasi.
JOSKUS PITKÄSSÄ SUHTEESSA tarvitaan aikalisä, jonka aikana kumpikin etsii itseään. Joskus pari ei löydä muuta yhtymäkohtaa kuin lapset. Jotkut parit löytävät toisensa uudella tasolla. Anna itsellesi aikaa. Uskalla kysyä suuria kysymyksiä. Uskalla keskittyä tähän hetkeen. Menneisyys on jo mennyt. Tulevaisuus on avoin, ja siellä voi tapahtua mitä vain. Toivon, että valitset ilon ja valon pettymyksistäsi huolimatta

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Kauneus ja Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla sekä terve.fi:ssä. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.