Hyvinvointi

laukeamis ongelma

6.10.2013 Terve.fi
Kysymys

hei, olen 24 v mies ja olen tässä 2kk aikana huomannut, että laukeaminen seksin aikana saattaa kestää todella pitkään tai ei tule siemen syöksyä ollenkaan myös olen huomannut, että mieli ala vaihtelee usein ja yöllinen hikoilu on kovaa saatan herätä yöllä siihen, kun olen hikoillut paljon.

taustalla olen kova urheilemaan ja tässä 3kk takaperin eronnut pitkästä suhteesta nyt minulla on uusi seksi kumppani ja seksi on todella hyvää, mutta hävettää välillä, kun ei laukea tai kestää todella pitkää oma laukeaminen.

miettinyt voisiko syy olla korvien välissä vai kannattaako käydä mittaamassa arvoja esim kilpirauhas, testosteroni?

Vastaus
Vastaaja Hannu Penttinen
Lääketieteen ja kirurgian tohtori, Nuorisolääketieteen erityispätevyys

Seksuaalisen laukeamisen hitauden tai nopeuden ei tiedetä olevan kytköksissä mihinkään erityiseen sairauteen tai hormonipuutokseen. Pelkästään laukeamisen herkkyyden tai hitauden vuoksi ei ole sellaisia laboratoriotutkimuksia, joita kannattaisi ottaa. Mainitset eronneesi muutama kuukausi sitten pitkällisestä suhteesta. Vaikka pitempi ihmissuhde olisi ollut hankalakin, on sen jälkeen ihmisen mielessä tietynlainen ero- ja surutyöskentelyn vaihe, johon kuuluu mielialan vaihtelut, levoton uni ja myös yöllinen hikoilu. Nämä on stressin merkkejä. Ihmisen aivojen tunne-elämän keskusten alueelta lähtee hermoyhteyksiä ns. autonomiseen eli tahdosta riippumattomaan hermostoon, mikä vaikuttaa mm. verenkierto-, ruoansulatus-, sisäeritysrauhasten ja sukupuolielinten toimintoihin. Nuorella iällä impotenssia esiintyy harvemmin, mutta orgasmin ja laukeamisen saamisessa voi tulla hitautta eikä laukeamista tule aina lainkaan, vaikka kuinka jatkaisi kiihotusta. Aivot ja niiden tunnesisältö ovat keskeisessä asemassa laukeamisimpulssin antajana. Myös suorituspaineesi laukeamisen suhteen voi edelleen lisätä stressiä ja siitä syntyy eräänlainen noidankehä, jolta on vaikea vapautua. Suosittelen, että et pyri lainkaan laukeamaan, vaan ainoastaan nautiskelemaan pienestäkin seksuaalisesta mielihyvän tunteesta tai aistimuksesta. Pyri ylläpitämään vain sitä mahdollisimman pitkään, fantasoi ihan mistä vaan, mikä tuntuu tosi kiihottavalta, unohda se todellinen aika ja paikka, jossa olet ja kuvittele ihan mitä hyvänsä. Tämän pitäisi riittää hyvälle seksille. Extrabonus on sitten mahdollinen laukeaminen ja orgasmi. Nekin usein tulevat yllätyspalkintona kunhan ei vain pakonomaisesti tavoittele niitä.

Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi