Terve.fi

kysymys laihduttamisesta

kysymys laihduttamisesta

Marja Vanhala

FT, laillistettu ravitsemusterapeutti

Marja Vanhala

Kysymys:

Hei,

mitä voin tehdä kun olen nyt muutaman vuoden kamppaillut painon kanssa ja tuntuu ettei se enää tipu tuosta mihinkää. olen yrittänyt liikkua enempi ja kiinnittää ruokailuaikoihin, ruoka määriin ja siihen mitä syön huomiota ja miten paljon liikun mutta mikään ei tunnu enää vievän painoa alaspäin. nyt jojoilen oikein kunnolla. en tiedä miten saisin taas painoa alaspäin oisko sulla antaa vinkkiä? kiitos etukäteen 

Näytä vastaus

Vastaus:

Kun tavoitteena on laihtua, on syytä tarkastella elintavoissa seuraavia asioita: ateriarytmi, ruoan määrä (liikaa tai liian vähän), herkkujen määrä, ruoan laatu (mm. kasvisten käyttö, maito- ja viljavalmisteiden laatu jne), arkiliikunnan määrä sekä unen määrä. Laihtuminen tavallisesti hidastuu, kun paino laskee.  

Painonvaihtelut aiheuttavat yleensä epäonnistumisen tunnetta ja voivat vain vaikeuttaa painonlaskua.  Nyt voikin olla syytä panna peli poikki ja lopettaa laihduttaminen ja suunnata huomio laihduttamisen sijaan riittävään ja terveelliseen syömiseen ja liikuntaan.

Julkaistu: 15.1.2013

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Kauneus ja Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla sekä terve.fi:ssä. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.