Terve.fi

Jalkapohjan syylät?

Plastiikkakirurgi

Matti Pakkanen
Julkaistu 29.8.2008

Kysymys:

Hei. Voisikohan jalkapohjan syylille tehdä jotain? Ovat vaivanneet jo neljä vuotta, vaikka aina on väitetty että “syylät kyllä häviää itsestään”. Vuonna 2003 sain tämän riesan, ensimmäiset syylät toiseen jalkapohjaan. Nyt siinä jalassa on n.10 syylää ja ovat ajoittain kipeitä. Ensimmäisenä vuonna yritin Verruxinilla poistaa niitä, tuloksetta. Nyt ne ovat levinneet myös kantapäähän ja toiseen jalkapohjaan jossa on 2 syylää sekä toiseen käteeni; yhdessä sormessa on syylä. Kerran pääsin nestetyppihoitoon ja se helpotti tilannetta kahdeksi viikoksi, mutta ilmeisesti hoito olisi pitänyt uusia. Pääseekö näistä mitenkään eroon? Voiko syylät aiheuttaa isompaa vikaa jalkaan? Kun jalka kylmettyy (esim. kastuessa), menee täysin tunto siltä alueelta missä on paljon syyliä. Olen 27v. nainen.

Näytä vastaus

Vastaus:

Ei ne syylät sen kummempaa lisähaittaa aiheuta. Laserilla ne ovat poistettavissa, mutta joskus joutuu hoitamaan useaan kertaan, että saa lopullisesti pois. Paras tehdä nukutuksessa, että voi ottaa samalla sekä jaloista, että käsistä.Katso myös : http://www.siluetti.fi/fin/Plastiikkakirurgia/luomileikkaus.shtml

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Apu Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.