Terve.fi

Suonikohjut genitaalialueella

Naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri

Julkaistu: 7.9.2007

Kysymys:

Odotan toista lastani rv:lla 27 ja olen tämän raskauden aikana saanut erittäin häiritsevän suonikohjun nivusen ja oikean häpyhuulen alueelle. Koko alapää on jatkuvasti turvonnutja suonikohjun alueella pakottaa ja tuntuu voimakasta paineen tunnetta.

Teen seisomatyötä, joten joudun seisomaan lähes paikoillani melkein koko päivän. Muuten kävelen ja liikun ja olen normaalipainoinen.

Miten suonikohjulle käy synnytyksessä voimakkaassa ponnistuksessa? Voiko sitä jotenkin hoitaa nyt raskauden aikana? Jääkö se samanlaiseksi raskauden jälkeenkin?

Näytä vastaus

Vastaus:

Hei,

Anteeksi myöhäinen vastaus, olen ollut 2 vko pois koneen äärestä.

Ponnistuksen yhteydessä ei suonikohjuille tapahdu mitään vaarallista tms. Ne eivät puhkea.. Synnytyksen ja raskauden jälkeen ne kyllä lievenevät, mutta eivät poistu kokonaan.

Niitä ei oikein voi poiskaan hoitaa raskauden aikana. Tukisukat auttavat jonkinverran jalan suonikohjuihin, mutta tuon alueen kohjuihin ei ehkä oikein kunnon apua ole, paitsi jos löydät oikein hyvin istuvat ja tukevat alushousut.

Työ on pakko tehdä, mutta kun tulet töistä kotiin niin käy makuulleen joksikin aikaa. Jos pullottavat pintaverisuonet tulehtuvat (ovat kovasti kipeät) niin esim. Hirudoid voide apteekissa paikallisesti laitettuna auttaa.

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Apu Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.