Terve.fi

Arpien kiinnikkeet

Timo Pakkanen

LT, plastiikkakirurgian erikoislääkäri

Timo Pakkanen

Kysymys:

Hei! Olen hieroja ja minulta kysyttiin voiko hieroa jos on arpiin tullut kiinnikkeitä ja jotka ovat kipeitä?

Kysyjällä on ollut joku bakteeri joka on pitänyt leikata vuosia sitten, arpi ilmeisesti tulee vatsasta kyljen ja lantion välistä selkään ja ulottuu selän kautta niskaan. Kysyjä haluaisi hierotuttaa hartoita ja niskaa. Toivottavasti vastaat kysymykseen että tiedän sitten toimia oikein! Kiitos.

Näytä vastaus

Vastaus:

Arvista huolimatta voi hieroa. Arpien hieronnasta tuskin on haittaa, mutta hierominen ei myöskään välttämättä auta arpien aiheuttamiin kipuihin. Kiristävää arpea kannattaa rasvata ja tarvittaessa kiristyksiä voidaan helpottaa kirurgisesti arpikorjausleikkauksella. Näissä asioissa kannattaa varata aika plastiikkakirurgin vastaanotolle.

Julkaistu: 16.2.2010

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Kauneus ja Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla sekä terve.fi:ssä. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.