Hei.
Olisiko sinulla tiedossasi esim. sellaista ohjekirjaa, jossa ruokavalioita olisi tarkasteltu enemmän suomalaisesta näkökulmasta? Vai onko Ayurveda-ruokavalioita mahdollista noudattaa käyttämällä lähinnä kotimaisia raaka-aineita? Monet suositellut raaka-aineet tuntuvat liian vierailta omaan arkeen.
Kiitos vastauksestasi.

Hei Ayurveda ruokavaliota on mahdollista noudattaa paikallisilla tuotteilla. Se onkin ayurveda perusperiaate, etta ollaan yhta luonnon kanssa ja pyritaan loytamaan harmonia elinympariston kanssa. Totta puhuakseni, ayurveda keittokirjat ovat vahan kakspiippuinen juttu, silla jokainen meista on oma yksilonsa ja jokaisella on omat vaatimuksensa ruoka-aineiden suhteen. Neuvoksi sinulle siis annan sen, etta kayt perehtymaan ayurevedan kehomielityyppeihin eli vataan pittaan ja kaphaan ja yrita paatella mita tyyppia olet. Kimalluksen sivuilla on kehomielityyppikuvausten lisaksi viitteita antava ruokavalio kullekin tyypille. Olen niihin yrittanyt valita Suomalaiseen ruokavalioon sopivia aineksia. Ayurveda usein suosittelee mausteita kaytettavaksi, silla niilla on maun antamisen lisaksi myos laakkeen omaisia vaikutuksia. Varsinkin nyt kevaalla mausteita tulisi suosia oikein kunnolla, silla kapha taipuu helposti nousemaan aiheuttaen nuhaa ja muita hengitystietauteja. Suomalaiseen makuun jotkut mausteet saattavat olla outoja tai niita ei vain osata kayttaa ruuanlaitossa. Suosittelenkin Hajmola tablettien kayttoa, jos mausteita suositellaan eika ne maistu ruuan kanssa. Niita pitaisi saada useista Intialaisista ruoka kaupoista ja netista voi myos tilata. Ota pari tablettia ruuan jalkeen kuuman veden kera. Jos haluat kokeilla jotain keittokirjaa voin suositella seuraavaa: Cecilia Kjerrulf: Ayurveda: Kasvisruokien keittokirja
Anu P.s Sori kun “aakkoset” puuttuu, kirjoitan Intiasta.