Terve.fi

Hei! - 22221

Plastiikkakirurgi ja kirurgian erikoislääkäri

Stephan Dietz
Julkaistu 18.9.2010

Kysymys:

Minun ongelma koskee leukaani. Joskus aikoja sitten hammaslääkärini kertoi että minulla on joku leuka… En muista mutta joku lääketieteellinen nimi se oli. Eli leukani tulee liikaa ulospäin. Tämä ongelma on vaivannut minua todella kauan, koska kosmeettisesti se ei ole hyvä asia. Tahtoisin tietää onko tämä korjattavissa ja jos on, kuinka paljon se tulisi maksamaan?

Kiitos.

Näytä vastaus

Vastaus:

Alaleuan korostuminen voi johtua useasta eri syystä. Alaleuan kärki voi olla korortunut johtuen liiallisesta pehmytkodoksesta tai alaleuan kärjen luun kasvusta. Toiseksi kyseessä saattaa olla purentahäiriö, joka aiheuttaa koko alaleuan eteenpäin työntymisen suhteessa yläleukaan (progenia). Kolmantena syynä kyseessä saattaa olla yläleuan kehittymättömyys ns. hypoplasia. Lisäksi on muita harvinaisempia kehityshäiriöita / poikkeavuuksia. Plastiikkakirurgin, leukakirurgin tai purentaan erikoistuneen hammaslääkärin konsultaatio selvittää asian. Kaikille tilanteille on olemassa hoito.

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Apu Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.