Terve.fi

Jäykkäkouristusrokotus ja imetys

farmaseutti

Mari Kataja
Julkaistu: 8.10.2008

Kysymys:

Hei, huomasin rokotuskortistani että olen saanut edellisen jäykkäkouristusrokotuksen 10/98 ja koska rokotus näyttää olevan voimassa 10 vuotta on rokotuksen uusiminen ajankohtaista. Imetän tällä hetkellä 4kk ikäistä lasta ja tarkoituksena olisi jatkaa imetystä lähemmäs vuoden ikään asti (osittaisimetyksenä).
Voiko jäykkäkouristusrokotteen ottaa imetyksen aikana vai onko parempi odottaa imetyksen loppumista? Tiedossa on kaksi ulkomaanmatkaa, ensimmäinen nyt marraskuussa (Euroopassa) ja toinen maaliskuussa (kaukomatka). Mitä luultavimmin osittaisimetän vielä maaliskuun matkan aikanakin.
Näytä vastaus

Vastaus:

Hei, rokotussuoja on hyvä saattaa ajantasalle, etenkin ulkomaille lähdettäessä, mutta myös kotimaassa ollessa. Imetys ei ole este rokottamiselle, joten kannattaa ottaa yhteyttä omaan terveysasemaan, jotta saatte tehosteen jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotteelle (dT).

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Kauneus ja Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla sekä terve.fi:ssä. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.