Terve.fi

tyrä,raskaus

yleis- ja vatsaelinkirurgian erikoislääkäri

Kai Klintrup
Julkaistu: 16.2.2012

Kysymys:

Kun on tyrä alavatsalla, voiko olla raskaana ilman huolia vauvan selviytymisestä ? Jos tyrä on korjattu verkolla, onnistuuko raskaus tyräverkosta huolimatta ? Miten sektio onnistuu, aiheuttaako verkko onnelmia??

Näytä vastaus

Vastaus:

Tyrä ei millään tavoin häiritse vauvan kasvamista eikä kehittymistä. Tyräverkkokaan ei häiritse vauvaa, eikä myöskään synnytystä. Jos tyräverkko on sektiohaavan kohdalla, se ei estä sektiota eikä häiritse toimenpidettä juurikaan. Toimenpiteessä mennään verkon läpi ja se voidaan ommella takaisin kiinni. Gynekologin on kuitenkin hyvä tietää verkosta etukäteen. Eli jos sinulle tulee sellainen tilanne eteen, kerro verkosta gynekologile.

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Kauneus ja Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla sekä terve.fi:ssä. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.