Terve.fi

Sosiaalisten tilanteiden pelkoon liittyvä lääkitys

professori, psykiatrian erikoislääkäri

Pirkko Räsänen
Julkaistu 18.11.2009

Kysymys:

Olen 23v ja olen kärsinyt kyseisestä ongelmasta reilun vuoden. Ensin söin Cipralex-tippoja ja se veti mielen maahan. Kävin myös terapiassa, mutta nyt olen vaihtamassa erilaiseen terapiamuotoon. Sain myös ahdistuskohtauksen varalle Opamox 15mg. Niitä en kuitenkaan enää halua käyttää helpon riippuvuuden muodostumisen takia. Sain uudet lääkkeet äskettäin, nukkumiseen Melatonin 3mg ja ilta-ahdistuksiin Atarax 25mg. Voiko nämä lääkkeet pureskella? En pysty nielemään minkäänkokoisia pillereitä. En haluaisi enää Cipralexiin tai muihin SSRI-lääkkeisiin palata, koska mieleni meni hyvin matalaksi sen takia ja ruokahalu katosi. Tahtoisin kovin mielelläni kuulla, onko joitain muita lääkevaihtoehtoja olemassa?

Näytä vastaus

Vastaus:

Sinulla on nyt hyvä lääkitys ja apteekissa henkilökunta tietää parhaiten, minkä tehtaan valmiste sinulla on ja että voiko sitä pureskella.

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Apu Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.