Terve.fi

Polvikipu - 22520

LL, ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri

Ville Puukka
Julkaistu 14.3.2011

Kysymys:

Hei! Kaaduin luistellessa polvi edellä jäähän muutamia viikkoja sitten. Polven vasemmalle puolelle nousi patti ja mustelma. Sen jälkeen olen kolhinut polveani monta kertaa lentopallossa. Viime viikolla,kun olin taas vähän kolhaissut polveani, en pystynyt nousemaan portaita ylös. Polvessa tuntui pistävä kipu, kun nousin tai menin alas portaita. Tasaisella kävellessä kipua ei tuntunut. Polvi oli loppuviikosta parempana, mutta rasitettuani sitä juoksemalla se kipeytyi illalla pahemmin. Polvessa oli eräänlainen ’’hermosärky’’, pistävä kipu eikä sille voinut varata lainkaan. Seuraavina päivinä polvi kipeytyi jo pelkästä seisomisesta. Polvea koukistaessa se naksahti ja kävi kipeää. Nyt polvani on muuten parempana, mutta molemmissa polvissani tuntuu eräänlaista painetta usein ja ne myös kipeytyvät melko herkästi. Mikähän vaivaan on syynä? Minulla on kyllä aina ollut melko huonot polvet.Olisiko aihetta hakeutua tutkimuksiin vai vain seurata tilannetta?

Näytä vastaus

Vastaus:

oireesi sopivat polvilumpion ja reisiluun välisen nivelen vammaan. ilmeisesti kyse on rustovauriosta tai luun iskuvammasta. jos polvi ei turpoile tai lukkoile voit seurata tilannetta vielä jonkin aikaa. kannattaa vältää kyykistymistä, hyppyjä, juoksua kovalla alustalla jne. reisilihas harjotteita kannattaa tehdä istualtaan. jos vaiva ei ole hävinnyt noin 2-3kk vammasta sitten lääkärille.

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Apu Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.