Terve.fi

Pitääkö olutta välttää?

Kysymys:

Pitäisikö oluen juontia välttää, jos on kihti? Minulla oli isovarvas kipeä ja punoittava pari kuukautta sitten mutta se meni itsekseen ohi ilman lääkärissä käyntiä. Olen mies, 56 vuotta. Minulla on jonkin verran ylimääräistä vyötäröllä ja verenpainekin on kai ollut ajoittain korkea. Olutta kuluu noin mäyräkoira viikossa. Yleensä juon sitä ruoan kanssa, pari pulloa päivässä.

Näytä vastaus

Vastaus:

Kyllä. Kihdin ruokavaliohoidossa suositellaan välttämään olutta. Se johtuu siitä, että oluessa on runsaasti puriiniaineita, joista syntyy kihtiä aiheuttavaa uraattia. Alkoholi yleensäkin lisää uraatin muodostumista sekä vähentää sen poistumista elimistöstä. Voi olla, että sinulla oli kihtikohtaus mutta varmasti sitä on hankala sanoa. Voisit varata ajan lääkärillesi tilannearviota varten.

Jussi Marttila, LL

Julkaistu: 8.11.2005

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Kauneus ja Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla sekä terve.fi:ssä. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.