Terve.fi

paniikkihäiriö - 24600

professori, psykiatrian erikoislääkäri

Pirkko Räsänen

Kysymys:

hei.minulle on määrätty rivatril 2 mg 2 kertaa vuorokaudessa paniikkihäiriöön ja olen syönyt sitä vuoden verran joten toleranssi on kasvanut ja kaksi ei enää riitä vuorokauteen.saan rivatrilit yksityis lääkäriltä koska paikkakuntani terv.keskus ei kirjoita bentsoja.olen miettinyt jos pyytäsin 10 mg diapamit rivatrilin lisäksi tarvittaessa otettavaksi.mistä voisin pyytää niitä kun tk ei niitä kirjoita

Näytä vastaus

Vastaus:

Missään tapauksessa rivatrilin lisäksi ei kannata ottaa diapamia, koska molemmat aiheuttavat riippuvuutta. kannattaa mennä lääkäriin ja pyytää kaveriksi joku lääke, joka ei ole ns. rauhoittava, jossa riippuvuusriski on olemassa.

Julkaistu: 17.11.2009

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Kauneus ja Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla sekä terve.fi:ssä. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.