Terve.fi

oikomisrautojen puhdistus

hammaslääketieteen lisensiaatti

Minna Harmainen
Julkaistu 12.12.2007

Kysymys:

Saako jos on oikomisraudat käydä suuhygienistillä pastapuhdistuksessa ja minkälainen riski siinä on , että kiinteistäraudoista lähtisi osia irti? Voiko yotuel hammatahnaa käyttää hampaiden pesuun kun on oikomisraudat?

Näytä vastaus

Vastaus:

Hei! Pastapuhdistuksessa voi käydä vaikka suussa olisi kiinteät oikomiskojeet. Pastapuhdistus ei lisää kojeiden osien rikkoontumis- tai irtoamisriskiä. Kojeiden osia rikkoontuu tai irtoaa joskus ilman mitään erityistä syytä, koska ne ovat pitkään suussa.

Yotuel on valkaiseva hammastahna. Sen valkaiseva teho perustuu entsyymisysteemiin, jolla poistetaan värjäymiä ja plakkia hampaan kiillettä vahingoittamatta. Yotuel hammastahnaa voi käyttää hampaiden pesuun silloinkin, kun suussa on kiinteät oikomiskojeet.

Minna Harmainen, hammaslääketieteen lisensiaatti

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Apu Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.