Terve.fi

Oikomishoito?

hammaslääketieteen lisensiaatti

Minna Harmainen
Julkaistu 13.12.2007

Kysymys:

hei!

Minulla on ollut ala-asteella yöraudat, koska olen imenyt pienenä peukaloa, tästä johtuen minulla on avopurentaa.Mutta jätin pienenä hoidon kesken, koska yöraudat aiheuttivat kipua ja päänsärkyä. Nyt olen 20-vuotias ja poden, joka päivä leukasärkyä, päänsärkyä, niskani ovat jotenkin tukossa ja kipeät, korvat menevät välillä lukkoon, olen jo jotenkin turtunut tähän kipuun mutta silti se on läsnä joka päivä.. Toivoisin todella että olisin jatkanut hoitoa, sillä nyt haitat ovat todellakin pahemmat kuin silloin.

Voiko kipuni johtua alapurennasta? Sain varattua hammaslääkärille ajan kunnaliseen hammashoitoon, saankohan taas jonkin sortin raudat`? Vai jatkanko särkylääkkeiden syöntiä?

Kiittäen Satu!

Näytä vastaus

Vastaus:

Hei!

Kipusi voivat olla purentaperäisiä, mutta kipujesi taustalla voi olla myös jokin muu syy. Sinua tutkimatta ja näkemättä on mahdotonta ottaa kantaa kipujesi syyhyn ja mahdolliseen uuteen oikomishoitoon. Hyvä, että olet varannut ajan hammaslääkärille, jotta oireesi tutkitaan ja mietitään jatkohoito. Särkylääkkeiden pitkäaikainen syönti ilman oireiden tutkimista ei ole koskaan suositeltavaa.

Minna Harmainen, hammaslääketieteen lisensiaatti

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Apu Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.