Terve.fi

mortonin neuralgia

Kysymys:

Hei, onko mortonin neuralgia jollain tavalla kytköksissä kihtivaivoihin? Minulla todettiin tuo mortonin tauti ja nyt olen aivan eksyksissä sen suhteen että mikä on kuntoutussuunnitelmani. Hätäilen ehkä suotta. Sain tietää vaivasta vasta pari päivää sitten. Onko leikkauspöydälle päätyminen miten todennäköistä? Jalka on todella arka eikä astuminen ole mitenkään houkuttelevaa sillä.

jalkapuoli

Näytä vastaus

Vastaus:

Terve

Tietääkseni Mortonin neuralgia ei ole yhteydessä kihdin sairastamiseen. Usein kyseistä sairautta hoidetaan konservatiivisesti eli muuten kuin leikkaamalla. Keinoja ovat päkiän poikittaista jalkaholvia korottavien tukipohjallisten sekä tarpeeksi tilavien ja matalakantaisten kenkien käyttö. Myös fysioterapia ja jalkaterän alueen lihasharjoitteet voivat auttaa. Tarvittaessa hermon puristuskohtaan annetaan kortisonipistos. Jos nämä konstit eivät ala auttamaan, niin sitten voidaan harkita leikkausta.

Jussi Marttila, LL

Julkaistu: 18.11.2005

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Kauneus ja Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla sekä terve.fi:ssä. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.