Terve.fi

mitenpitkään?

hammaslääketieteen lisensiaatti

Minna Harmainen
Julkaistu 27.12.2007

Kysymys:

minulla puuttuu ylärivistöltä yksi hammas koska se ei pääse kasvamaan koska ei ole tilaa. saan raudat joilla tehdään tilaa niin miten pitkään niiden pitää olla suussa kun tilaa pitäisi saada muistaakseni 7 milliä?

Näytä vastaus

Vastaus:

Hei!

Kuinka nopeasti tilaa syntyy riippuu monesta tekijästä kuten mm. iästäsi, onko hampaitasi juurihoidettu, tilan tarpeen suuruudesta, hiotaanko muita hampaita lisätilan saamiseksi, mikä hammas on kyseessä, jolla tilaa tehdään ja kuinka nopeasti muut hampaasi siirtyvät kun tilaa tehdään. Mitään tiettyä aikaa en näistä syistä voi sanoa näkemättä hampaidesi tilannetta. Kehotan kysymäänkin asiaa oikojahammaslääkäriltäsi. Koska hän on perehtynyt tapaukseesi, hän osaa antaa luotettavan vastauksen.

T. Minna Harmainen, hammaslääketieteen lisensiaatti

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Apu Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.