Terve.fi

mikä on? - 23699

LT, naistentautien ja synnytysten sekä perinatologian erikoislääkäri, kliininen opettaja

Kati Ojala
Julkaistu: 3.6.2008

Kysymys:

hei,

kysyisin sellaista että kun minulla on tuossa jo varmaan 2-3 kuukautta sitten ilmaantunut sellaisia näppyjä tuohon `häpykummulle` peniksen yläpuolelle, että mitähän ne on? koska ensin luulin että ne on jotain karvatupen tulehduksia mutta ne eivät ole lähteneet eikä niitä myöskään ole tullut lisää.

Näytä vastaus

Vastaus:

Vaikea tehdä diagnoosia näpyistä kun ei niitä näe. Voivat olla vaikka kondyloomia, tosin sijainti ei ole oikein tyypillinen. Myös karvatupen tulehdus tai talirauhasen tukkeuma on mahdollinen. Voit odotella vielä jonkin aikaa, häviävätkö ne itsestään. Voit myös mennä näyttämään niitä lääkärille, esimerkiksi yleislääkärille (terveyskeskukseen) tai ihotautilääkärille.

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Apu Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.